Οι Motorama το Σάββατο ζωντανά στο Μύλος Club

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ηλιόλουστο, παρότι σχετικά κρύο, μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία βρίσκεται στους εννιά βαθμούς Κελσίου. Στο Ροστόφ επί του Ντον της Ρωσίας, πάλι, η θερμοκρασία βρίσκεται στους μείον έξι βαθμούς Κελσίου. Η μέση χαμηλή θερμοκρασία το χειμώνα στη συγκεκριμένη παραποτάμια πόλη στη βορειοανατολική άκρη της Μαύρης Θάλασσας είναι μείον τέσσερις βαθμοί Κελσίου.
Δεν είναι ν’ απορείς κανείς που οι Motorama, αυτό το υπέροχο new wave/post punk/indie pop μουσικό συγκρότημα από το Ροστόφ επί του Ντον της Ρωσίας, επιλέγουν αυτή τη φορά να μας επισκεφτούν χειμώνα. Θαρρείς και θέλουν να φύγουν μακριά απ’ το ρωσικό ψύχος προς το Νότο (to the South, που λέει και το τραγούδι τους), προς τον ήπιο μεσογειακό χειμώνα.

Και πόσο ταιριάζει η -κατά βάση παντός καιρού και εποχής- μουσική τους, αυτός ο αναβιωτικός μεταπάνκ ήχος, στους ηλιόλουστους χειμώνες! Μπορεί να έχουν καταφανέστατα επηρεαστεί από τα μουντά ηχοτοπία των Joy Division, ωστόσο η χαρμολύπη του ήχου τους γέρνει περισσότερο προς τη χαρά και το χορό παρά προς την κατήφεια.
Όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει στο παρελθόν, μεγαλώνοντας στο Ροστόφ επί του Ντον, δεν είχαν και πολλά πράγματα να κάνουν – πέρα από το να ακούν και να παίζουν (ως
Motorama από το 2005) μουσική, που αρχικά τη διένειμαν οι ίδιοι δωρεάν στο ίντερνετ.
Σχεδόν δώδεκα χρόνια και τέσσερις δίσκους μετά, οι
Motorama έχουν καταφέρει πολλά κι έχουν ταξιδέψει πολύ. Η απόσταση από το Ροστόφ επί του Ντον της Ρωσίας μέχρι το Περού και την Κολομβία, όπου εμφανίστηκαν ζωντανά πέρυσι, είνα τεράστια. Οση κι η δύναμη της μουσικής, που δεν καταλαβαίνει ούτε από αντίξοες κλιματικές συνθήκες ούτε από χιλιομετρικές αποστάσεις και σύνορα.

Το προ πενταετίας βίντεο που ακολουθεί τράβηξε συντάκτης του dailythess. Οι Motorama, στη ζωντανή τους εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, τον Απρίλιο του 2011, διασκευάζουν το New Orleans των Former Ghosts.

MOTORAMA (RU) live in Thessaloniki
Στο Μύλος Club (Ανδρέου Γ. 56, Σφαγεία, Θεσσαλονίκη)
Σάββατο 17 Δεκεμβρίού 2016
Πόρτες: 20:30
Event page: www.facebook.com/events/580903032113207
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Προπώληση: 12€
Ταμείο: 15€
Support acts: THE VAGINA LIPS (GR) + Dada Tapes (GR)