Μουσικές από όλο τον κόσμο στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας

Μεγαλώνει, διευρύνεται και εξελίσσεται σε σημαντικό θεσμό Πολιτισμού ενόψει της 4ης επετείου του, το φετινό Φεστιβάλ «Μουσικές Συναντήσεις 2018» μετά από την εντυπωσιακή ανταπόκριση του κοινού που σημειώθηκε στα προηγούμενα χρόνια.

Οι ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη  κάθε χρόνο αυτή την εποχή στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας με αφορμή την 21η Ιουνίου, «Παγκόσμια ημέρα μουσικής» που γιορτάζεται ταυτόχρονα σε εκατοντάδες πόλεις και σε πολλές χώρες.

Οι συναυλίες που εντάσσονται στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής μουσικής γιορτής φέτος θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 21 έως και την Παρασκευή 29 Ιουνίου και περιλαμβάνουν οκτώ διαφορετικές συναυλίες με μουσικά σχήματα και σολίστες που εκτείνονται από το ελληνικό τραγούδι του χθες, μουσικά είδη όπως Swing, Jazz, Blues και Dixieland, τα γαλλόφωνα τραγούδια και την ηλεκτρονική μουσική έως τα θρησκευτικά τραγούδια από όλο τον κόσμο και την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Στο 4ο Φεστιβάλ «Μουσικές Συναντήσεις» συμμετέχουν γνωστά μουσικά συγκροτήματα, αλλά και καλλιτεχνικές ομάδες σε εθελοντική βάση υπό τον συντονισμό και την επιμέλεια του μουσικού Ηρακλή Καζάκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα 

  • Πέμπτη 21 Ιουνίου (Ελαιόραμα Πυλαίας) συναυλία με το μουσικό σχήμα του ΟΑΣΘ.
  • Παρασκευή 22 Ιουνίου (Ελαιόραμα Πυλαίας) συναυλία-Rock βραδιά. Με τις δυο rock μπάντες CLIMACTIRIANS και  τους  CRAZY OLD BOYS.
  • Σάββατο 23 στο (Ελαιόραμα Πυλαίας) συναυλία με ηλεκτρονική μουσική με τους The ContrUst Duet.
  • Δευτέρα 25 Ιουνίου (Ελαιόραμα Πυλαίας) συναυλία «Τραγούδια του χθες_  Ρετρό».
  • Τρίτη 26 Ιουνίου (αύλειος χώρος Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία), βραδιά με θρησκευτική μουσική. θρησκευτικά λατρευτικά τραγούδια από όλο τον κόσμο που τα ερμηνεύουν χορωδία, σολίστες σόλο, τραγουδιστές και ορχήστρα.
  • Τετάρτη 27 Ιουνίου (Ελαιόραμα Πυλαίας)  παραδοσιακή μουσική  από το εργαστήριο του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης  του ΑΠΘ.
  • Πέμπτη 28  Ιουνίου (Ελαιόραμα Πυλαίας) Γαλλόφωνα τραγούδια  Musiques Croisees. Γαλλικά και Ελληνικά τραγούδια από τους  Med 
  • Παρασκευή 29 Ιουνίου (Ελαιόραμα Πυλαίας) Συναυλία με τους The Speakeasies’  Swing Band! σε ήχους Swing, Jazz, Blues και Dixieland.