Μουσική, θέατρο και φωτογραφία αυτήν την εβδομάδα στη «Ζώγια»

Αυτήν την εβδομάδα υπάρχουν πολλοί και εξαιρετικοί λόγοι να επισκεφτεί κανείς τη «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54: Μουσική, θέατρο, φωτογραφία κι εκδηλώσεις λόγου, διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό πολιτισμού και καλλιτεχνικών προτάσεων, καμωμένων από ανθρώπους με όραμα, παιδεία και μεράκι…
Την Δευτέρα απόγευμα παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή της Ευγενίας Λουπάκη «Το σπίτι από μακριά», με ομιλητές τους Τέλλο Φίλη, Γιάννη Τσολακίδη, Ιάσονα Μπάντιο.

Τρίτη 7/11: «Υπέρ Κλυταιμνήστρας»

Σήμερα, Τρίτη 7/11, στις 20.00, θα γίνει μια ιδιαίτερη παρουσίαση – συνέντευξη Τύπου του πρωτότυπου θεατρικού έργου «Υπέρ Κλυταιμνήστρας» της συγγραφέα και δραματολόγου Δήμητρας Μήττα που θα παρουσιάσει το Σύγχρονο Θέατρο Πρόταση. Θα μιλήσουν η συγγραφέας Δήμητρα Μήττα και ο σκηνοθέτης και ιδρυτής το Σύγχρονου Θέατρου Πρόταση Στέλιος Βραχνής. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Γιολάντα Μπαλαούρα και Άννυ Τσολκίδου.

Τετάρτη 8/11: «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. & Το πράσινο μου το φουστανάκι»

Κι αυτήν την Τετάρτη 8/11, όπως και κάθε Τετάρτη η «Ζώγια» μετατρέπεται σε θεατρική σκηνή. Στη νέα, ανανεωμένη εκδοχή της παράστασης των Νέων Μορφών, η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. (σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος, ερμηνεύει: Μαγδαληνή Μπεκρή) θα συνομιλήσει σκηνικά με ένα επίσης μονολογικό θεατρικό κείμενο της Λένας Κιτσοπούλου «Το πράσινο μου το φουστανάκι» (σκηνοθεσία κι ερμηνεία: Χρυσή Μπαχτσεβάνη). Αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση προσαρμόστηκε σκηνοθετικά, ειδικά για το χώρο της «Ζώγιας».

Πέμπτη 9/11: «Η Θεσσαλονίκη του Άγγελου Καρδαμήλη» & «Μουσικό σεργιάνι»
Εγκαίνια και μουσική βραδιά επιφυλάσσει η Πέμπτη 9/11 σε όσους βρεθούν στη «Ζώγια». Στις 19.00 θα εγκαινιαστεί η έκθεση φωτογραφίας «Η Θεσσαλονίκη του Άγγελου Καρδαμήλη». Την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη φωτογραφίζει ο Άγγελος Καρδαμήλης και με μια σειρά ασπρόμαυρων και έγχρωμων εικόνων αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο γιατί αυτή είναι μια πόλη που τόσο αγαπάμε… Διάρκεια έκθεσης μέχρι 8/12.
Λίγο αργότερα, στις 21.00, ένα ακόμη «Μουσικό σεργιάνι» θα περιμένει τους φίλους της καλής μουσικής. Η Ναταλία Λαμπαδάκη (τραγούδι), ο Βασίλης Ζιγκερίδης (κανονάκι) και ο Δημήτρης Μπαρτζώκας (κιθάρα, τραγούδι) σε μουσικά ταξίδια με έντεχνα και παραδοσιακά κομμάτια.

Παρασκευή 10/11: Κατερίνα Κονιδάρη: «Λουτρό οξυτοκίνης»

Στις 19.00 θα παρουσιαστεί η συλλογή διηγημάτων της Κατερίνας Κονιδάρη «Λουτρό οξυτοκίνης» (εκδόσεις «Βακχικόν»). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Δημήτρης Γιατζουζάκης και η εκπαιδευτικός – συγγραφέας Γλυκερία Γκρέκου. Αποσπάσματα θα διαβάσουν η βελονίστρια Ισμήνη Αρώνη και η συγγραφέας.