Μουσικοθεατρική παράσταση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού με ελεύθερη είσοδο

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του έτους Καζαντζάκη, παρουσιάζει την παράσταση με  τίτλο «Ουράνιον Λόγον-Από το Πάθος στην Εξιλέωση», μία μουσικοθεατρική περιπατητική παράσταση η οποία θα παρουσιαστεί στους χώρους της μόνιμης έκθεσης του μουσείου, σήμερα και αύριο Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στις 20.30.

Πρόκειται για μία καλλιτεχνική συνάντηση της Αλίκης Δουρμάζερ, σκηνοθέτη του Present Being Ensemble σωματικού θεάτρου, του κιθαρίστα Θανάση Γκαμαράζη και του κρουστού Κώστα Αναστασιάδη που σχεδιάστηκε ειδικά για τους χώρους της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου. Εμπνεόμενοι από τα εκθέματα και την ατμόσφαιρα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, σε συνάντηση με το ποιητικό έργο ‘Ωδαί’ του Ανδρέα Κάλβου, την ‘Ασκητική’ του Καζαντζάκη και τον ‘Δύστηνο Άγγελο’ του Χ. Μίλλερ, συνθέτουν μία μουσικοθεατρική διαδρομή με άξονες τη  Γέννηση – Φώτιση – Θάνατο – Αναγέννηση στην ατομική και στη συλλογική πορεία του ανθρώπου.

Μία site – specific  θεατρική performance αποτελούμενη από  κινησιολογική δράση, ζωντανή μουσική, τραγούδια a capella και ερμηνευμένο λόγο που μας οδηγεί σε ένα θεατρικό ταξίδι μέσα από τις φάσεις της μεταμόρφωσης του πνεύματος του ανθρώπου στην προσπάθεια ανέλιξής του προς την Εξιλέωση.

Μια συμπόρευση του Θείου και του Θνητού.

Από τη Γέννηση, στη Φώτιση, στο Θάνατο, στην Αναγέννηση.

Η νίκη και η ήττα και η κυκλική της εναλλαγή.

Η Γνώση, η Κατανόηση, ο Φόβος και το Πάθος.

Η Αποδοχή και η Εξιλέωση.

Η Απελευθέρωση.

Συντελεστές

Σύλληψη – Σκηνοθεσία : Άλικη Δουρμάζερ

Δραματουργική επιμέλεια : Μαρία Φαμιλίτου, Αλίκη Δουρμάζερ

Μουσική επιμέλεια : Θανάσης Γκαμαράζης

Κρουστά : Κώστας Αναστασιάδης

Ηθοποιοί και χορευτές : Present Being Ensemble

Αναστασία Χίντζιου, Φένια Χατζάκου, Μαρία Φαμιλίτου, Μαρία Τσουκάπα, Κατερίνα Μακρή, Μαρία Σεμερτζίδου, Πελαγία Τσακαλίδου, Μαρία Αλίκη Μπατζάκη, Γεωργία Κατσιδώνη, Αθανασία Κίρκου, Δανάη Τσουφλίδου

Σολίστες Φωνής : Λίνα Τσέρνου, Γιάννα Tσολακίδου, Ελένη Αδαμίδου, Αλίκη Δουρμάζερ

Επιλογή τραγουδιών : Αλίκη Δουρμάζερ, Λίνα Τσέρνου

Είσοδος ελεύθερη.