Μουσική, τέχνη, μπύρες και χορός στο Street Mode Festival

Τριήμερο φωτιά μπορεί να χαρακτηριστεί το φετινό Street Mode Festival, που επέστρεψε για 11η χρονιά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με πλήθος κόσμου να απολαμβάνει όλα τα διαφορετικά είδη μουσικής, αλλά και τις πολλές δραστηριότητες που γίνονται.

Φέτος, το κυριότερο είναι ότι «μετακόμισε» στο λιμάνι, σ’ έναν χώρο πολύ μεγαλύτερο από το Φιξ, που το φιλοξενούσε τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς, τα ανοιχτά stages αυξάνονται σε 4(αντί για 3) και διατίθεται άλλο ένα εσωτερικό. Στον χώρο επίσης υπάρχουν fast food, αναψυκτικά, ποτά, σημεία για να καθίσει ο κόσμος, όπως και μπλούζες και καπέλα από το φεστιβάλ.

Το Street Mode είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ μουσικής, τέχνης και σπορ από το 2009. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ελλάδας, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες απολαμβάνοντας όλα τα στοιχεία της street κουλτούρας η οποία εκφράζεται ελεύθερα μέσα από τέχνες όπως το graffiti και το breakdance, μέσα από σπορ όπως το skateboarding, το BMX και το parkour, και εκπροσωπείται από τους ήχους της hip-hop, punk rock, heavy rock και ska / reggae μουσικής.

Την Παρασκευή, απολαυστικοί και χαοτικοί ήταν οι Ισπανοί ska punk τιτάνες Ska-P, οι οποίοι επισκέφτηκαν την Ελλάδα πριν 10 χρόνια για πρώτη φορά και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, καθώς έδωσαν ένα μοναδικό μουσικό show κάνοντας τον κόσμο να χορεύει διαρκώς στον ρυθμό της μουσικής τους.

Ακολουθούν οι Vodka Juniors το Σάββατο σε μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις τους για το καλοκαίρι, οι οποίοι δημιούργησαν ένα πεδίο «μάχης» στο stage, αφού έκαναν το κοινό να ανοίξει έναν μεγάλο κύκλο ο οποίος πήρε φωτιά!

Οι Vodka Juniors είναι από εκείνες τις μπάντες που έχουν ταυτίσει το όνομα και την ύπαρξή τους με το Street Mode Festival, κι όχι αδίκως. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης τους αγαπάει παθολογικά, κι είτε εμφανίζονται σε φεστιβαλικό περιβάλλον, είτε σε club shows, οι αντιδράσεις είναι ίδιες και οι στιγμές αξέχαστες.

Άλλη μία από τις μεγάλες εμφανίσεις ήταν οι Αυστραλοί(με καταγωγή από Ιρλανδία και Σκωτία) The Rumjacks, με το ιδιαίτερο στυλ τραγουδιών τους και την ικανότητά τους στο stage performace, οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως είναι μία από τις επόμενες μεγάλες μπάντες του είδους τους, μεταφέροντας στο κοινό τον ρυθμό των irish pub τραγουδιών!

Τρίτη και τελευταία μέρα, την Κυριακή, τα δικά τους μοναδικά live έδωσαν οι Ο Κάτα (aka Καταχθόνιος), ένας εκ των πέντε ΖΝ, που επέστρεψε μετά από λίγα χρόνια απουσίας από την σκηνή, μαζί με τον Mpelafon με reggae beats και ολόφρεσκα raps!

 

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι Χατζηφραγκέτα που γεφυρώνουν με ένα επιτηδευμένα άχαρο στυλ, αλλά μια άκρως εκλεπτυσμένη τεχνική, την λαϊκή μουσική περασμένων δεκαετιών με το ρεμπέτικο, το καλώς εννοούμενο έντεχνο και την hip-hop, φτύνοντας ρίμες και τραγουδώντας σκονισμένες μελωδίες για χαμένες αγάπες και γκρεμισμένες ζωές πάντα με πολιορκητικό κριό το ιδιαίτερο χιούμορ τους.

 

WEB SITEwww.streetmode.gr

FB EVENT: www.facebook.com/events/398574737675184/

Instagram: @street_mode_festival

Το official teaser του 11ου Street Mode Festival: https://www.youtube.com/watch?v=zIUmE3yA9Bo

Δείτε όλα τα events εδώ: http://www.streetmode.gr/el/2019-events-gr