Μπορεί να «σπάσει» η κυριαρχία του Σίμου Δανιηλίδη;

Τα φαινόμενα και ο ενδείξεις λένε ότι λίγο πολύ, στο δήμο Νεάπολης … Συκεώνος, που έλεγε ο Σημίτης, το προεκλογικό σκηνικό έχει κλειδώσει και πως ο… Σιμαρχος Δανιηλίδης, δεν φαίνεται να απειλείται καθώς μπορεί να πάρει τις εκλογές ακόμα και από τον πρώτο γύρο.

Είναι όμως έτσι; Σίγουρα ο Σιμαρχος διατηρεί μία αξιοσημείωτη δυναμική και έχει συγκροτήσει μία παράταξη, που μπορεί κανείς να πει ότι εκφράζει ένα μεγάλο συνασπισμό δυνάμεων που κινούνται από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και του κέντρου μέχρι και την λαϊκή και συντηρητική δεξιά.

Μάλιστα κάποιοι επιμένουν ότι και οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι δηλαδή Ωραιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Ζάχαρης(ΝΔ) και Βελλής (ΚΚΕ), λίγο πολύ έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους και παλεύουν για την δεύτερη και την τρίτη θέση. Αυτά λέει ο μηχανισμός του Σίμου.

Σαφώς τα πράγματα δεν είναι τόσο δεδομένα και παγιωμένα, διότι υπάρχουν και πολλές άλλες δυνάμεις που κινούνται και μπορούν να επηρεάσουν το σκηνικό. Μαθαίνουμε ότι ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης Νάκης Λαδόπουλος δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Επίσης υπάρχει και η δημοφιλής πρώην αντιδήμαρχος Κατερίνα Τσουκαλά που έχει αποχωρήσει από την παράταξη του Σιμαρχου.

Στο παιχνίδι υπάρχει και ο Μιχάλης Πάππου που είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γ. Χατζησάββα ο οποίος, να σημειώσουμε, στηρίζει τον Λ. Ωραιόπουλο. Ο Πάππου λοιπόν, που κινείται για ένα νέο ψηφοδέλτιο, θέλει να εκφράσει ένα κομμάτι πολιτών, ιδίως της παραγωγικής νέας γενιάς και όχι μόνο, που δεν εκφράζεται από τους υπάρχοντες συνδυασμούς, έχει κουραστεί από τον Δανιηλίδη και θέλει αλλαγή.

Αν ο Σίμαρχος στην πρώτη Κυριακή περιορισθεί κάτω από το 40%, στον δεύτερο γύρο όλα είναι πιθανά. Διότι το 2014 στον πρώτο γύρο είχε πάρει 46%, ποσοστό που σήμερα δεν φαίνεται στον ορίζοντα…

Φ.Δ.