Μπουτάρης μαινόμενος κατά Ζορπίδη και Σιμόπουλου…

«Τι δεν καταλαβαίνεις, γιατί είναι o Ζορπίδης κι o Σιμόπουλος», ήταν η απάντηση – έκρηξη του απερχόμενου δημάρχου Γ. Μπουτάρη, όταν τον ρωτήσαμε γιατί οι εν λόγω κύριοι συντάσσονται με τους εργολάβους που θέλουν την απομάκρυνση των αρχαίων από τη Βενιζέλου. «Αυτή είναι η δουλειά των εργολάβων να ζητάνε περισσότερα» είπε χαρακτηριστικά σχετικά με την στάση του Άκτορα για το έργο του σταθμού του μετρό στη Βενιζέλου, ενώ τόνισε ότι ο Σιμόπουλος τον έχει στοχοποιήσει.

Είπε κι άλλα ο δήμαρχος σήμερα στην συνέντευξη που έδωσε για την αποχώρηση του από το δήμο, με πιο “μπουταρική ατάκα” αυτή που είπε για τα πορνεία. «Τα μπουρδέλα είναι χρήσιμα ξεχαρμανιάζει η πόλη» είπε σχολιάζοντας την απόφαση του να τα στείλει στην περιοχή του Φιξ. Όπως είπε «αν δεν θέλουν πορνεία να τα κλείσουν, αν όχι εμείς πρέπει να δώσουμε άδειες» ενώ μιλώντας για την πόλη είπε πως η Θεσσαλονίκη έχει κόμπλεξ ως επαρχιακή πόλη έναντι της Αθήνας. «Αυτό το συμπρωτεύουσα μας έφαγε» είπε και δήλωσε ήθελε η Θεσσαλονίκη να γίνει καλύτερη επαρχιακή πόλη της Ευρώπης.

Αυτοί ήταν θεατρίνοι…

Εξήγησε δε ότι η φράση του «αφήστε τα γίδια ελεύθερα» ήταν μία προτροπή για να αναπτύξει ο καθένας τις ιδέες του ενώ για το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο είπε πως ήταν ένα θέατρο, όπου όλοι επαναλάμβαναν τι έλεγε ο προηγούμενος. «Αυτοί ήταν θεατρίνοι, τόριξα κι εγώ στο θέατρο και πότε ήμουν θυμωμένος, άλλοτε λυπημένος και άλλοτε πότε αδιάφορος» είπε αναφερόμενος κυρίως στην αντιπολίτευση.

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν πολλά στελέχη της απερχόμενης διοίκησης και φυσικά στελέχη της Πρωτοβουλίας. Εκτός από τους Φωτίου και Μπενσασσών, που συνόδεψαν τον Μπουτάρη στο πάνελ, ήταν εκεί μεταξύ άλλων οι Παππάς, Πέγκας, Χρυσίδου, Αγιος, Διαμαντάκης, Δημαρέλος, Πασχαλίδου, Ασλανίδου κ.α.

Δεν ήταν εκεί όσοι επέλεξαν να πορευτούν με άλλους συνδυασμούς όπως ο Λεκάκης και ο Κουράκης αλλά και άλλα στελέχη όπως ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος που η παρουσία του στην συγκρότηση της Πρωτοβουλίας και στη διοίκηση του δήμου ήταν καθοριστική.

«Παράφωνη» η στάση του Ν. Φωτίου που βιαζόταν να κλείσει τη συνέντευξη, λες και δεν ήθελε ο κυρ Γιάννης να πει περισσότερα. Ποιους προστάτεψε;

Φ.Δ.