Μπουτάρης, Μάνος, Σώτη, Δήμου και άλλοι δεν θέλουν να… στερέψει το Ποτάμι

Το βλέπουν να αποστραγγίζεται και δεν το αντέχει το… φιλελεύθερο φιλότιμο τους. «Το Ποτάμι πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται», λένε 26 γνωστές προσωπικότητες της χώρας και απευθύνουν, μέσω κειμένου, έκκληση για να στηριχθεί το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, διότι όπως λένε «δεν δημαγωγεί και δεν λαϊκίζει και κυρίως δεν σιωπά μπροστά στον φόβο του πολιτικού κόστους».

Για το τελευταίο να πούμε ότι ο Σταύρος πάλεψε να καταγράψει το δικό του στίγμα και το πλήρωσε. “Όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο δεν είμαστε υποχρεωτικά οπαδοί ή ψηφοφόροι του Ποταμιού. Αλλά όλοι πιστεύουμε ότι το Ποτάμι πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται” τονίζουν οι 26 που είναι οι εξής: Αριστείδης Αγαθοκλής, πρέσβης ε.τ., Γιάννης Aδαμάκης, ζωγράφος, Μαρία Βιτωράκη, καθηγήτρια Επιστήμης Περιβάλλοντος, Μελίττα Γκουρτσογιάννη, αρχιτέκτων, Στέφανος Δασκαλάκης, ζωγράφος, Θανάσης Διαμαντόπουλος, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Νίκος Δήμου, συγγραφέας, Aλέξης Ηρακλείδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Κωστής Καζαμιάκης, αρχιτέκτων – κριτικός τέχνης, Γιώργος Κακλίκης, πρέσβης ε.τ., Ιόλη Καλαβρέζου, καθηγήτρια στο Harvard, Ιωάννης Καρανικόλας, τραπεζικό στέλεχος, Πάνος Λουκάκος, δημοσιογράφος, Στέφανος Μάνος, πρώην υπουργός, Βασίλης Μαρκής, επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Παναγιώτης Μεταξάς, καθηγητής Πληροφορικής, Δημήτρης Μοσχόπουλος, πρέσβης ε.τ., Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παντελής Οικονόμου, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής, Γιάννης Παπαδόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Γιάννης Παπανικολάου, οικονομολόγος, Αναστάσης Περράκης, διευθυντής ερευνών στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, Χρήστος Ροζάκης, πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πλάτων Τήνιος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Σώτη Τριανταφύλλου, συγγραφέας, Χουλιαράς, γλύπτης, ομότιμος καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών.

Τα ονόματα αυτά είναι ενδεικτικά. Να αναφέρουμε πως έχει ανοίξει κατάλογος πολιτών που θα ήθελαν να υπογράψουν το κείμενο. Ο κατάλογος κατόπιν θα δημοσιοποιηθεί, πιθανά στις 26 Φεβρουαρίου, σε εκδήλωση του Ποταμιού στην Αθήνα, για τις ευρωεκλογές. Στην εν λόγω εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι θέσεις αλλά και οι υποψήφιοι του κόμματος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου…