Ν. Αφρική: Στο φως ανατριχιαστική υπόθεση κανιβαλισμού με πρωταγωνιστή ένα «μάγο»

Mια ανατριχιαστική υπόθεση κανιβαλισμού αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη Νότια Αφρική, όταν ένας άντρας εμφανίστηκε στις αρχές και έκανε την  σοκαριστική δήλωση ότι… βαρέθηκε να τρώει ανθρώπινο κρέας. Η ομολογία οδήγησε στη σύλληψη άλλων τεσσάρων, και τα πέντε συνολικά άτομα, όλα περίπου 30 ετών, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο σήμερα. Θα εξεταζόταν  το αίτημά τους να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αλλά μετά τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής το απέσυραν και θα ξαναεμφανιστούν στο δικαστήριο τέλη Σεπτέμβρη.

Οπως αναφέρει το BBC, ο άντρας που πρώτος ομολόγησε δεν έπεισε τις αρχές και χρειάστηκε να τους επιδείξει ανθρώπινα μέλη ενώ οδήγησε τους αστυνομικούς και στο σπίτι του όπου ανακαλύφθηκε μια κατσαρόλα με… ανθρώπινα αφτιά. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δήλωνε «μάγος» και υποσχόταν στους πελάτες του, πολλοί από τους οποίους ήταν ζωοκλέφτες, πλούτη ή ακόμη ότι θα τους κάνει… αλεξίσφαιρους για να μπορούν να κλέβουν χωρίς να τραυματίζονται από τις σφαίρες των αστυνομικών.
Μάλιστα, γείτονας του εν λόγω «μάγου» είχε παραπονεθεί για τη μυρωδιά που ερχόταν συχνά από το σπίτι του, ενώ υπάρχει η υποψία ότι οι κατηγορούμενοι ξέθαβαν και πτώματα από το τοπικό κοιμητήριο.

Πάντως, άτομα που ασχολούνται με την παραδοσιακή ιατρική στην περιοχή κατήγγειλαν τη δράση του συγκεκριμένου «μάγου», καθώς, όπως είπαν, αμαυρώνει την εικόνα του επαγγέλματός τους.