Ν. Ανδρουλάκης: Κάποιοι θέλουν μια μικρή και φοβική παράταξη, στα μέτρα των φιλοδοξιών τους

«Κάποιοι θέλουν ακόμη μια μικρή και φοβική παράταξη, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των προσωπικών φιλοδοξιών τους. Αυτές τις νοοτροπίες πρέπει να τις αφήσουμε πίσω μας στις κάλπες στις 12 και 19 Νοεμβρίου». Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή του Σαββάτου ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι η νέα παράταξη δεν πρέπει να έχει σχέση με τα αρχηγικά κόμματα του χθες, πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά, συλλογικά και με διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα. Και δεσμεύεται ο ίδιος ότι δεν θα δεχθεί να μετατραπεί σε μονοπρόσωπο πολιτικό όργανο.

Στέλνει το εξής μήνυμα επίσης: «Όσοι μετακινήθηκαν σε άλλα κόμματα για να είναι κοντά στη ζεστασιά της εξουσίας δεν αποτελούν ακροατήριο μου. Ο τυχοδιωκτισμός δεν έχει θέση δίπλα μου».

Τέλος, επαναλαμβάνει τη θέση του ότι οι αποφάσεις για την ενοποίηση ή όχι των Κ.Ο. δεν μπορούν να λαμβάνονται από κανέναν υποψήφιο. «Τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να είναι αντικείμενο διαδικασιών πίσω από κλειστές πόρτες, είναι αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν από όλους τους ψηφοφόρους της παράταξης. Διότι στο ιδρυτικό συνέδριο δεν θα έρθουν ως απλοί χειροκροτητές, αλλά ως συνιδρυτές του νέου φορέα».