Ν. Ηλιόπουλος: Ο ΣΕΒ λειτουργεί ως πολιτικό κόμμα και όχι ως κοινωνικός εταίρος

Για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη, και εξήγησε τη σπουδαιότητα αυτών των αλλαγών.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε «πως εδώ και πάρα πολύ καιρό ο ΣΕΒ δεν λειτουργεί ως κοινωνικός εταίρος, ο ΣΕΒ λειτουργεί ως πολιτικό κόμμα».

Και εξήγησε: «Αυτό που έχει γίνει πάρα πολύ καθαρό είναι ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε για τα εργασιακά τον καιρό του μνημονίου δεν ήταν προϊόν ενός εξωτερικού καταναγκασμού ήταν ακριβώς το πολιτικό πρόγραμμα το οποίο πίστευε και πιστεύει ακόμα η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΕΒ.

Το ότι εκμεταλλεύτηκαν το μνημονιακό πλαίσιο έτσι ώστε σε συνεργασία με τους θεσμούς να υλοποιήσουν αυτήν την και κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική πολιτική, γιατί μετά από 8 χρόνια κρίσης έχεις κάποια δεδομένα στα χέρια σου» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι «η ζωή δίνει απαντήσεις» και πως  «το επιχείρημα ότι θα μειώσουμε τον κατώτατο μισθό για τους νέους για να συγκρατήσουμε την ανεργία των νέων τη στιγμή που η ανεργία των νέων πήγε στο 60%. Έ, όποιος ακόμα το υπερασπίζεται δεν θα έπρεπε να μπορεί να βρει δουλειά ούτε σε ένα ερευνητικό ινστιτούτο. Τι να κάνουμε; Η ζωή δίνει απαντήσεις».

Παράλληλα σημείωσε ότι «Όποιος επιθυμεί να οικοδομήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας πάνω στη φτηνή, ευέλικτη και κακοπληρωμένη εργασία στο τέλος της ημέρας πάντα θα είναι χαμένος, γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος που μπορεί να το κάνει καλύτερα από σένα».

Ο κ. Ηλιόπουλος μεταξύ άλλων μίλησε για τη θεσμική αναβάθμιση που γίνεται όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ σημείωσε για πρώτη φορά καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα οι υπερωρίες και η υπερεργασία, κάτι που σκόπιμα η προηγούμενη κυβέρνηση συνειδητά και επίτηδες είχε αφήσει απ’ έξω για να μην μπορεί να ελεγχθεί και σε μεγάλους εργοδότες.

πηγή: stokokkino.gr