Ν. Καραθανασόπουλος: Ο λαός να αποδράσει από το πλασματικό δίπολο

«Η κριτική του ΚΚΕ έχει να κάνει με το έργο του υπουργού Υγείας, όπως «οι τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία, η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η εμπορευματοποίησή τους». Αυτό είναι το κύριο, όπως ανέφερε το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας σήμερα στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ερωτηθείς για το δάνειο που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, και τη σχετική αντιπαράθεση, απάντησε ότι υπάρχουν η Τράπεζα της Ελλάδος, οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, για να εξετάσουν εάν είναι σύννομη η παροχή δανείου, αλλά και ό,τι προέκυψε με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με πολύ λιγότερα από 7.000 ευρώ, καλούνται «να πληρώσουν τους φόρους με τη φοροεπιδρομή που υφίστανται, να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε άλλη πόλη και ταυτόχρονα να γλιτώσουν το σπίτι τους από τους πλειστηριασμούς, καθώς κινδυνεύουν να το χάσουν με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση».

Όσον αφορά τις ανακατατάξεις και τις μεταγραφές βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το ΚΚΕ, εδώ και καιρό, είχε επισημάνει τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. «Είναι φυσικό να υπάρχουν μεταγραφές, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε και συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και έτσι σήμερα βλέπουμε να απολαμβάνει τη στήριξη υπουργών των μνημονιακών κυβερνήσεων που παλαιότερα κατήγγειλε ως αντιπολίτευση» πρόσθεσε.

«Οι διαφορές ανάμεσα στα κόμματα έχουν μικρύνει πάρα πολύ, άρα είναι πολύ εύκολες οι μετακινήσεις» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, συμπληρώνοντας ότι ο λαός πρέπει να λάβει υπόψη του ότι «αυτός που θέλει να δημιουργήσει “προοδευτικό πόλο” παίρνει υπουργούς που υπηρέτησαν την αντιλαϊκή πολιτική, ότι την κυβέρνηση «που θέλει να συγκροτήσει “προοδευτικό πόλο” επικροτούν ο πρέσβης και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η Μέρκελ και η ΕΕ συνολικά» και ότι «το σύστημα ή ένα πολύ σημαντικό μέρος του πολιτικοοικονομικού συστήματος θέλει να στηριχθεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά». «Με όλα αυτά τα δεδομένα, η λαϊκή οικογένεια πρέπει να έχει ως κριτήριο τις δικές της ανάγκες και την πείρα της», παρατήρησε.

«Όταν σε στηρίζει ο ταξικός αντίπαλος δεν μπορεί να έχεις φιλολαϊκή πολιτική και από αυτήν την άποψη όλο αυτό το παιχνίδι της διαμόρφωσης ενός ψευδεπίγραφου πόλου, του λεγόμενου “προοδευτικού” με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ και του κεντροδεξιού με επίκεντρο την ΝΔ, είναι ένα πλασματικό δίπολο γιατί επί της ουσίας οι πολιτικές τους διαφέρουν σε ελάχιστα σημεία, οι στρατηγικές επιλογές είναι κοινές και το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι, οξύνοντας τους τόνους, να εγκλωβίσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια» ανέφερε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.