Ν. Παππάς: Απαράδεκτη στοχοποίηση δημοσιογράφων της ΕΡΤ3

«Για απαράδεκτη στοχοποίηση δημοσιογράφων της ΕΡΤ3» κάνει λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς με ανάρτησή του στο Twitter.

O κ. Παππάς αναφέρεται στις επιθέσεις από ακροδεξιούς και νεοναζιστές που δέχονται τόσο ο δημοσιογράφος Στέλιος Νικητόπουλους όσο και ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ, ο οποίος κατάγεται από το Μπαγκλαντές.

«Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης καλείται να επιδείξει τα δημοκρατικά αντανακλαστικά απέναντι στη μισαλλοδοξία» γράφει ο Νίκος Παππάς στο Twitter.

Επίθεση και από στελέχη της ΝΔ

Πρόσφατα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 δέχτηκε στα social media απειλές για τη θέση εργασίας του, αλλά και για τη ζωή από το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρο Γιάνναρο μέσω twitter.

Απαντώντας σε tweet του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, ο Θ. Γιάνναρος φρόντισε να του επισημάνει ότι «σε λίγο θα ψάχνει για δουλειά» και ότι η ιστορία στήνει στα 11 βήματα «τους προδότες τύπου Μαδούρο και στους ντόπιους ή “αλλοδαπούς” φίλους του» και πατάει τη σκανδάλη.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο δημοσιογράφος προσέφυγε και στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης, η οποία όμως αρνήθηκε να παρέμβει, έστω και με μία δημόσια ανακοίνωση καταδίκης τους περιστατικού.

Ρατσιστικές επιθέσεις

Ρατσιστικές επιθέσεις έχει καταγγείλει ότι δέχεται και ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ 3 Αλέξανδρος Κάντερ-Μπαξ με αφορμή την κάλυψη του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη.

«Ζω και εργάζομαι 35 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και το συναντώ πρώτη φορά αυτό. Άραγε αυτοί που με στοχοποιούν ως “πακιστανό” ξέρουν ποια είναι η πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας;  Έχουν πάει στην Πέλλα ή στο Δίον, στη Βεργίνα, στη Σχολή του Αριστοτέλη όπου διδάχθηκε ο Αλέξανδρος; Ξέρετε ότι ο «πακιστανός» έχει κάνει πλήθος ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ και έχει κατέβει αμέτρητες φορές σε μακεδονικούς τάφους για να αναδείξει τις αρχαιότητες της Μακεδονίας και την ιστορία της;» είχε δηλώσει ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 μετά τις συντονισμένες επιθέσεις που δέχτηκε από  κοινωνικά δίκτυα, sites και ραδιόφωνα για την καταγωγή του.