Ν. Παππάς: Όσοι κατασκευάζουν μια εικόνα καλπάζουσας ΝΔ θα διαψευστούν

Την βεβαιότητα ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το ερχόμενο φθινόπωρο, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και εκτίμησε πως “όσοι κατασκευάζουν μια εικόνα καλπάζουσας ΝΔ θα διαψευστούν».

Όπως είπε, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών οι εθνικές εκλογές θα γίνουν του Σεπτέμβρη ενώ σχολίασε πως “οι ευρωεκλογές θα παράξουν οριακό πολιτικό αποτέλεσμα, χάνουν την ώρα τους όσοι προσπαθούν να παίξουμε σενάρια πρόωρων εκλογών». Σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 2014, όπου ζητούσε πρόωρες εκλογές, εξήγησε πως “αυτό συνέβη, καθώς τότε οι προγραμματισμένες εθνικές εκλογές ήταν το Μάιο του 2016, δύο χρόνια μετά, ενώ τώρα είναι το Σεπτέμβρη”.

Υπόθεση Πετσίτη

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την υπόθεση Πετσίτη, ο κ. Παππάς είπε ότι “πρόκειται για «συναλλαγές ιδιωτών, ας προχωρήσουν οι δικαστικές έρευνες, ας βγει ό,τι είναι να βγει. Η αντιπολίτευση επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς. Έχουμε το τεράστιο ζήτημα των θαλασσοδανείων των κομμάτων και το ερώτημα είναι αν θα επιστρέψουν τα λεφτά”.  “Ο Μ. Πετσίτης εργάστηκε από τις αρχές του 2016 στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση και δεν ήταν συνεργάτης μου» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το αίτημα της Ζ. Κωνσταντοπούλου να ανοίξουν οι λογαριασμοί Τσίπρα-Παππά είπε ότι «ο καθένας για να πάρει δύο λεπτά δημοσιότητας μπορεί να καταφύγει σε συκοφαντίες, διαβιούμε με απολύτως καθαρό τρόπο».

Για την ίδια υπόθεση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, ανέφερε: «Σατανική σύμπτωση ότι η “Πετσιτειάδα” επανήλθε στη δημοσιότητα μόλις ασκήθηκαν διώξεις για τα δάνεια ΝΔ ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα, που χρεοκόπησαν τη χώρα, με fake news και μισόλογα δε θα αποφύγουν να δώσουν απαντήσεις για τα εκατοντάδες εκατομμύρια χρέη τους».

Σχετικά με την Προοδευτική Συμμαχία

O Νίκος Παππάς μιλώντας για τη συνδιάσκεψη της Προοδευτικής Συμμαχίας το Σάββατο στην Αθήνα, είπε ότι «δεν μιλάμε για μια τακτική κίνηση, αλλά για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική. Επιδίωξή μας είναι να οικοδομηθεί μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο κόμμα του χώρου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες χωρίς ηγεμονισμούς. Στόχος είναι η αντιστοίχιση του κοινωνικού εκτοπίσματος του ΣΥΡΙΖΑ με την οργανωμένη του βάση. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αυτοαποκλείστηκε από το διάλογο. Η προσδοκία μας είναι να διευρύνεται συνεχώς το προοδευτικό τόξο. Στρατηγικός στόχος μας είναι η αριστερή προοδευτική μακροχρόνια διακυβέρνηση».