Ν. Παππάς: Στηρίζουμε την οπτικοακουστική βιομηχανία και τον περιφερειακό Τύπο

Στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ηπείρου συμμετείχαν σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο γ.γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, σε πάνελ με θέμα: «Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Περιφερειακή Συνοχή και Ψηφιακή Σύγκλιση».

Στις κυριότερες παρεμβάσεις του, κατά την ομιλία του, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «πρέπει να πάμε στην επόμενη εποχή με τρόπο συντεταγμένο. Όλοι οι φορείς μαζί. Επιλέξαμε να επενδύσουμε στον “τομέα των τομέων” και στα δίκτυα νέας γενιάς, κινητοποιώντας ήδη και ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα. Η ανάπτυξη των δικτύων μέσω των δράσεων Rural Broadband και Super Fast Broadband θα αλλάξει την επαφή του πολίτη με το Δημόσιο, θα βελτιώσει τις συναλλαγές μεταξύ των δύο μερών, καθώς και την καθημερινότητα των πολλών. Εκτός των άλλων αναμένεται και μείωση του κόστους για το Δημόσιο και τους πολίτες. Μόνο από την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων και την ψηφιακή υπογραφή θα εξοικονομηθούν 400 εκατ. ευρώ κατ’ έτος».

Οπως τόνισε «στόχος μας είναι να φέρουμε “Το Αύριο, Σήμερα για Όλους”. Καλούμαστε, όμως, να προετοιμάσουμε τους πολίτες ώστε να μπουν στη νέα εποχή. Υπάρχουν εκατοντάδες περιοχές στην Ελλάδα που δεν μπορούν να δουν τηλεόραση. Η στρέβλωση αυτή δημιουργήθηκε γιατί η συγκεκριμένη υποδομή αφέθηκε σε έναν ιδιωτικό φορέα, τη Digea, και μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν μείνει χωρίς τηλεόραση.  Το πρόβλημα με τις “λευκές περιοχές” το λύνουμε σύντομα. Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους, έχουμε την τεχνογνωσία και προχωράμε στην επίλυσή του για όλη την Επικράτεια. Σύντομα οι Δήμαρχοι θα κληθούν να δηλώσουν τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

«Η οπτικοακουστική βιομηχανία ήταν πλήρως ανενεργή στη χώρα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε επενδύσεις στον τομέα, δίνοντας κίνητρα για την ανάπτυξή του, τόσο προς όφελος της οικονομίας όσο και για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών. Στηρίζουμε τον Περιφερειακό Τύπο με την εφαρμογή της νομοθεσίας για την κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης σε ποσοστό 30% προς τα Μέσα της Περιφέρειας. Στηρίζουμε τις υγιείς επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε.