Ν. Ρωμανού: Επιλέγω την Αριστερά για την επιστήμη και την προστασία του κλίματος

«Επιλέγω να συμπορευτώ με την Αριστερά και πάντοτε μάχομαι μέσα από τις τάξεις των αριστερών, οικολογικών οργανώσεων, γιατί πιστεύω ότι η κλιματική αλλαγή όπως και πολλά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα, έχουν να κάνουν με δομικά στοιχεία του συστήματος», είπε η ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ειδική σε θέματα κλίματος και κλιματικής αλλαγής, και υποψήφια στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσσα Ρωμανού.

«Ο λόγος που θέλω να δραστηριοποιηθώ στην ΕΕ εάν εκλεγώ», υπογράμμισε η κ. Ρωμανού, «είναι να προωθήσω την ανάγκη δημιουργίας υποδομής και καλύτερων συνθηκών χρηματοδότησης για τους Έλληνες επιστήμονες, που την περίοδο της κρίσης έχουν αντιμετωπίσει πάρα πολλά, περικοπές, κατάρρευση υποδομών, έλλειψη βοηθημάτων, κτλ.».

Αναφέρθηκε επίσης και στη στάση ορισμένων κυβερνήσεων που κινούνται, όπως είπε, στην αντίθετη κατεύθυνση ως προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Το πρόβλημα είναι η πολιτική ηγεσία, που αναδύεται σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και αλλού, όχι ότι δεν πιστεύουν πως υπάρχει κλιματική αλλαγή αλλά γιατί θέλουν ακόμη να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα λόμπι, τα μεγάλα συμφέροντα των εταιρειών ορυκτών καυσίμων και άλλων κλάδων. Παρακάμπτουν την συντονισμένη πορεία που θα έπρεπε να υπάρχει για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», κατέληξε η κ. Ρωμανού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ