Ν. Ταχιάος: Η νίκη ξεκινάει από τη Β’ Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην περιοχή της Ξηροκρήνης πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Νίκος Ταχιάος.

«Ξεκινάμε την «φυσική» μας παρουσία από μια περιοχή που χρειάζεται την προσοχή μας. Την Β’ κοινότητα» τόνισε ο Νίκος Ταχιάος και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή σημειώνοντας πως οι γειτονιές της Ξηροκρήνης είναι σε κρίση και χρειάζονται την φροντίδα του δήμου. «Ο δήμος πρέπει να στηρίξει αυτές τις γειτονιές και να φροντίσει με έργα να δώσει νέα πνοή για ν’ αλλάξει την καθημερινότητα και την ζωή των δημοτών» είπε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση στο εκλογικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αγίων Πάντων 56, άρχισε με τον αγιασμό, παρουσία βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και πλήθος κόσμου.

Κατά την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε μια προσωπική εξομολόγηση, τόνισε πως πέρασε μεγάλο μέρος των παιδικών του χρόνων στην περιοχή. «Όλα τα σαββατοκύριακα της ανήλικης ζωής μου, τα πέρασα εδώ στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς μου. Έχω γνώση της περιοχής, ξέρω τι χρειάζεται και τι αξίζει να γίνει, για τις γειτονιές και τους κατοίκους της».

Ο Νίκος Ταχιάος μίλησε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η “Ραμόνα” δεν μπορεί να παραμένει αναξιοποίητη. «Θα μπορούσε να γίνει εκεί ένα πάρα πολύ σημαντικό πάρκο για τη γειτονιά», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει φροντίδα στη γειτονιά των εργατικών κατοικιών και να διανοιγεί η οδός Λαγκαδά.

Επεσήμανε ότι στην οδό Σαπφούς πρέπει να λειτουργήσει ένα πρότυπο σχολείο και να δοθούν οι ευκαιρίες ώστε ο Βαρδάρης να λειτουργεί και πάλι ως εμπορικό κέντρο της πόλης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος πρόσθεσε επίσης πως το Μουσείο Ολοκαυτώματος, μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της περιοχής.

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα βρεθούν κονδύλια, σημείωσε πως αν γίνουν σωστά οι απαραίτητες μελέτες ,τότε είναι πιο εύκολο να βρεθούν τα χρήματα από ευρωπαϊκά πακέτα χρηματοδότησης και να πραγματοποιηθούν οι αναπλάσεις.

Κατά την ομιλία του ο Νίκος Ταχιάος υπογράμμισε πως για να μπορέσουν να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει ο επόμενος δήμαρχος της πόλης και η επόμενη διοίκηση να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις. «Να καταργήσουμε την απλή αναλογική στην πράξη», είπε και ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν με την ψήφο τους, την δύναμη να διοικήσει με μια συμπαγή ομάδα.

Αναφερόμενος στους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα», ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε πως πρόκειται για «εξαιρετικό ψηφοδέλτιο» και «συνδυασμό νίκης» και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν εκείνους που θεωρούν καλύτερους.

«Η νίκη ξεκινάει από το δεύτερο διαμέρισμα» σημείωσε ο Νίκος Ταχιάος και εξέφρασε την βεβαιότητα πως θα είναι ο νικητής των επερχόμενων εκλογών.

O επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», αποκάλυψε ότι σε λίγες ημέρες θα λειτουργήσει το κεντρικό εκλογικό κέντρο της παράταξης το οποίο βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή, στον αριθμό 82.

Ο Νίκος Ταχιάος σχολίασε και τις εκδηλώσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως η ομάδα του «Δικεφάλου» είναι περιουσία της πόλης και συνεπώς ό,τι κατακτά αποτελεί και περιουσία όλης της Θεσσαλονίκης. «Τους εύχομαι να το κρατήσουν για πολλά χρόνια στην περιουσία της πόλης», υπογράμμισε ο Νίκος Ταχιάος εκφράζοντας παράλληλα τις ευχές του και στις άλλες ομάδες της πόλης να ενισχύσουν αυτή την περιουσία.

Στη σημερινή εκδήλωση, ο επικεφαλής του συνδυασμού, παρουσίασε 15 υποψηφίους συμβούλους της Β’ Κοινότητας καθώς και επιπλέον μια υποψήφια δημοτική σύμβουλο της παράταξης.

Οι υποψήφιοι στην Β’ Κοινότητα με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη-Υπεύθυνα» είναι οι:
Βαβούρας Κώστας, Μηχανολόγος
Βακρός Κώστας, Εκπαιδευτικός
Ζαλίδα Τασούλα, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Καρρά Νατάσσα, Κατασκευάστρια Μηχανημάτων Εμφιάλωσης
Λεονταρίδης Χρήστος, Επιχειρηματίας
Νικολάου Μαρία, Άνεργη
Νικολόπουλος Νέστωρας, Εργολάβος επικήδειων τελετών
Παναγιωτίδου Παρασκευή (Βιβή), Γεωπόνος Α.Π.Θ.
Παπάζογλου Στέφανος, Εξωτερικός πωλητής COSMOTE
Παραπούρα Βασιλική, Εικαστικός
Παστογιάννη Γιάννα, Λογίστρια
Πιττιά Ελένη, Προγραμματίστρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Πολύζου Δήμητρα, Πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ.
Σταθοπούλου Νικολέτα, Άνεργη
Τζέκης Δημήτριος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΟΣΕ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Δέσποινα Δριβάκου, Ψυχολόγος