Ν. Ταχιάος: Προτιμώ την αναμέτρηση με την Κ. Νοτοπούλου στο δεύτερο γύρο

Σίγουρος ότι θα εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανεξαρτήτως αντιπάλου εμφανίστηκε ο υποψήφιος για τη διεκδίκηση του κεντρικού δήμου, Νίκος Ταχιάος, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ».

Ωστόσο, εξήγησε τον λόγο που επιθυμεί να αναμετρηθεί στον β’ γύρο των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών με την Κατερίνα Νοτοπούλου, παρά με τον Γιώργο Ορφανό.

«Θα σας πω γιατί προτιμώ την κ.Νοτοπούλου. Γιατί θεωρώ ότι στην αντίθετη περίπτωση, ο β’ γύρος θα πάρει λάθος προσανατολισμό. Θα έχει να κάνει με τα εσωτερικά της ΝΔ και περίεργα παζάρια. Κι επειδή δεν έχω σκοπό να παίξω αυτό το παιχνίδι, προτιμώ την κ.Νοτοπούλου που κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν το έχει κρύψει. Μια τέτοια μετωπική αντιπαράθεση είναι πιο υγιής και ξεκάθαρη, παρά μια αντιπαράθεση η οποία θα είναι πιο πολύ θέμα παραπολιτικής αντί για πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Ταχιάος εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα κερδίσει τις εκλογές, υπογραμμίζοντας: «δεν μπήκα στη μάχη για να πεθάνω. Μπήκα για να κερδίσω κι αυτό θα κάνω». Αναφορικά με τον κ.Ορφανό και τη διαφορά που εμφανίζεται «ψαλιδισμένη» σε ορισμένες δημοσκοπήσεις απάντησε: «Ο κ.Ορφανός επιλέγει να είναι μια υποψηφιότητα παρασκηνίου. Δεν κινούμαι στη λογική των δημοσκοπήσεων παρά το γεγονός ότι με φέρνουν πρώτο. ‘Ολες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στον β’ γύρο με όποιον υποψήφιο κι αν πάω εκλέγομαι εγώ. Δεν συντηρώ την υποψηφιότητα μου με ψευδείς δημοσκοπήσεις, με φημολογίες ή με υπαινιγμούς για τους υπόλοιπους υποψηφίους».

Για τις συνεργασίες 

Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται ο ίδιος να προχωρήσει σε κανενός είδους συνεργασία κι επαφές με συνυποψηφίους του ούτε προεκλογικά, ούτε κατά τη διάρκεια του α’ και β’ γύρου των εκλογών. «Συνεργασίες μόνο μετά την εκλογή του δημοτικού συμβουλίου. Αυτή η ιστορία ελάτε να αθροίσουμε το 2% που πήρα εγώ, το 1% που πήρε ο άλλος δεν μ’ αφορά, είναι προσβλητική για τους πολίτες».

Για την απουσία του από τα ντιμπέιτ είπε ότι «δεν μπορεί να είναι ντιμπέιτ η πασαρέλα μονολόγων με 19 – 20 υποψηφίους», ενώ ερωτηθείς εάν απαξιώνει τους μικρότερους και μη κομματικούς υποψηφίους άφησε αιχμές για συνεργασία του Πέτρου Λεκάκη με τον Σπύρο Βούγια: «Ο καθένας που δήλωσε σήμερα ότι είναι υποψήφιος καλείται στα ντιμπέιτ. Είναι ξεκάθαρο ότι ένας τουλάχιστον από αυτούς δεν θα καταλήξει στην κάλπη ως υποψήφιος δήμαρχος. Γιατί πρέπει ένα κομμάτι από τον χρόνο που θα μου ανήκε να το μοιραστώ μαζί του; Σε τι ντιμπέιτ να μπω όταν στο τέλος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Βούγια; Προφανώς είναι κάποιος δήμαρχος νύχτας, ο οποίος δεν θα φαίνεται την ημέρα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ