«Να με κρεμάσουν αν έχω ευθύνη» λέει η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ στον Αλμυρό

Επιμένει πως δεν έχει ευθύνη η 73χρονη ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ στον Αλμυρό, όπου έχασε τη ζωή του το 14χρονο κορίτσι την περασμένη Παρασκευή. Όπως είπε η ίδια γνώριζε το άτυχο κορίτσι από μικρό παιδί και είναι συγκλονισμένη από το θάνατό του.

«Αν υπάρχουν ευθύνες από μέρους μου να με κρεμάσουν! Θρηνώ για το κορίτσι… Την ήξερα από μικρό παιδί. Περιμένω το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για να δω τι ακριβώς συνέβη. Είμαι συγκλονισμένη» δήλωσε συγκεκριμένα η 73χρονη μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Η οικογένεια του άτυχου κοριτσιού ζήτησε και πήρε από τον δήμο του Αλμυρού όλα τα πιστοποιητικά και την αδειοδότηση του λούνα παρκ. Άμεσα, οι τρεις εμπειρογνώμονες που έχουν οριστεί πρόκειται να ελέγξουν το «χαλί» ώστε να διαπιστώσουν αν το μηχάνημα είχε πρόβλημα.

Το πόρισμά τους περιμένει η οικογένεια της 14χρονης για να μάθει τις αιτίες που οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού τους. «Παραδώσαμε στον εισαγγελέα ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό. Κατά την άποψη μου τηρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να δοθεί η άδεια» δήλωσε, σύμφωνα με το Star, ο δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

Τι υποστήριξε ο χειριστής του μηχανήματος

Την ίδια στιγμή, μαραθώνια ήταν η κατάθεση του 27χρονου χειριστή του μοιραίου μηχανήματος. Ο άνδρας από το Μπαγκλαντές κατέθετε επί τέσσερις ώρες στους αστυνομικούς για το πως γίνεται η εγκατάσταση, η συντήρηση και η λειτουργία των μηχανημάτων, με τα οποία ασχολείται, όπως είπε, εδώ και 10 χρόνια.

Στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το Star, ο 27χρονος ανέφερε πως το μηχάνημα λειτουργούσε κανονικά, είχε υποβληθεί σε όλους του ελέγχους και είχε συντηρηθεί. Στην κατάθεσή του ανέφερε πως εκτός από χειριστής, είναι και ο συντηρητής του μηχανήματος. Υποστήριξε πως αν κάποια μπάρα δεν ασφάλιζε, τότε το μηχάνημα δεν μπορούσε να λειτουργήσει.

«Μου φώναξαν να σταματήσω γιατί κάποιος έπεσε. Το έκανα. Πήγα στο σημείο που ήταν το κορίτσι. Κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μου τέσσερα άτομα και έφυγα γιατί τρόμαξα», πρόσθεσε.

Όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα, η εισαγγελία Βόλου θα αποφασίσει αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για την τραγωδία στον Αλμυρό Βόλου.