«Να μην είναι υποψήφιοι βουλευτές οι εκλεγμένοι στην αυτοδιοίκηση…»

Αρνητικό είναι το κλίμα στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για τους εκλεγμένους στα όργανα της αυτοδιοίκησης, που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στις εθνικές εκλογές. Το κόμμα στη γραμμή του, δεν το αποκλείει αλλά προτρέπει τους επικεφαλής των συνδυασμών και όσους έχουν καταλάβει θέσεις στα συμβούλια της αυτοδιοίκησης, να μην είναι υποψήφιοι.

Ωστόσο οι πληροφορίες μας λένε πως στις διαδικασίες αξιολόγησης που έχουν ανοίξει σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, η πλειοψηφία των στελεχών των ΝΕ και των ΟΜ, υποστηρίζει την άποψη οι αυτοδιοικητικοί να μη  συμπεριληφθούν στα βουλευτικά ψηφοδέλτια. «Η ανακύκλωση προσώπων δεν αρμόζει σε ένα κόμμα εξουσίας. Όσοι έχουν εκλεγεί σε δήμους και περιφέρειες πρέπει να τιμήσουν τους ψηφοφόρους τους και να αφιερωθούν στα τοπικά ζητήματα», αναφέρουν πολλοί και ζητούν από το κόμμα να αξιοποιήσει ενεργούς πολίτες, με προσφορά στα κοινά, στην παραγωγή και στην οικονομία, στον πολιτισμό, στις επιστήμες, στον αθλητισμό κ.λ.π. Επίσης ζητούν να δοθεί το στίγμα της διεύρυνσης και της αξιοποίησης στελεχών από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, ενώ θεωρείται αυτονόητο σχεδόν από όλους, ότι νυν βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη, αλλά και πολιτευτές με αξιόλογη παρουσία, αυτοδίκαια και αφού το επιθυμούν, να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια.

Πάντως το θέμα της αξιοποίησης των αυτοδιοικητικών αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή, όπου θα εξεταστεί η συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος ενόψει των εθνικών εκλογών, στις αρχές Ιουλίου.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης προτάθηκε οι επικεφαλής των συνδυασμών, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον δήμο Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης και Κατερίνα Νοτοπούλου, να συμπεριληφθούν στο συνδυασμό της Α Θεσσαλονίκης. Ο Χρήστος Γιαννούλης με δήλωση του ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να ασχοληθεί μόνο με τα θέματα της Περιφέρειας και δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής.

Φ.Δ.