«Να συνεχίσουμε έτσι», η σύσταση της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας της ΠΚΜ

Την εκτίμηση ότι ο κόσμος έχει καταλάβει καλύτερα από τις περασμένες μέρες την κατάσταση και συμμορφώνεται στις οδηγίες της Pολιτείας, διατυπώνει ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σοφοκλής Κουρτίδης.

Με βάση τα στοιχεία από την προσέλευση του κόσμου στις υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και τα τηλεφωνήματα που αυτές δέχονται, επισημαίνει ότι έχει γίνει αντιληπτή η ανάγκη και η σημασία του αυτοπεριορισμού των πολιτών στο σπίτι και συνιστά «να συνεχίσουμε έτσι».

«Η συμμόρφωση στο “μένουμε σπίτι” είναι ουσιαστική και έχει αποτελέσματα, παράλληλα, βέβαια με τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση εγκαίρως και είναι εξαιρετικά», σχολιάζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και δηλώνει ότι κάθε μέρα που περνάει, η κατάσταση διατηρείται σε κάποιο επίπεδο, ενώ δεν έχει αυξηθεί πάρα πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων.

«Με αυτό τον τρόπο μπορεί να ξεπεράσουμε το πρόβλημα γρηγορότερα, με την προϋπόθεση, όμως, ο κόσμος να εξακολουθήσει να μένει σπίτι και να περιορίζει τις μετακινήσεις του και να μην ξεθαρρεύει όσο ο καιρός βελτιώνεται. Ακόμη η κορύφωση του φαινομένου βρίσκεται μπροστά μας», τονίζει.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr) τρεις κενές θέσεις ειδικευόμενων γιατρών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα είναι κενές μία θέση χειρουργικής και μία θέση παθολογίας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και μία θέση ουρολογίας στο νοσοκομείο Γεννηματάς.