«Να βρεθεί άμεσα λύση για το πρόβλημα με τα τραπεζοκαθίσματα στην Αγίας Σοφίας»

Να προχωρήσει, άμεσα, σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να βρεθεί το γρηγορότερο δυνατόν λύση με την κανονιστική διάταξη που ρυθμίζει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ζήτησαν, απόψε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, οι σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει».

Στο θέμα είχε τοποθετηθεί, πριν τρεις ημέρες και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την απόρριψη από πλευράς Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, προσφυγών του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τη λειτουργία κοινόχρηστων χώρων στην οδό Αγίας Σοφίας και την εκμίσθωση ακινήτων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποτελεί “κόλαφο” για τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς αποδεικνύεται πως, όταν λέμε ότι δεν μπορεί να διοικήσει ούτε περίπτερο, έχουμε απόλυτο δίκιο». Επίσης είχε ζητήσει να συνταχθεί, από την πλευρά της Διοίκησης «μια κανονιστική διάταξη της προκοπής κι ας αφήσει τα μπαλώματα», ώστε να δοθεί λύση «στα προβλήματα που η ίδια η Διοίκηση προκάλεσε στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης».

Στην αποψινή συνεδρίαση, ο σύμβουλος των «Εντάξει» Εφραίμ Κυριζίδης, εκπροσωπώντας τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, ο οποίος απουσίαζε λόγω των βουλευτικών του καθηκόντων, αναφερόμενος στις προσφυγές της διοίκησης του Δήμου κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τόνισε: «Δεν ξέρουμε τι σας οδήγησε στις προσφυγές επί… προσφυγών. Μας τρομάζει αν το κάνατε από άγνοια. Μας τρομάζει, όμως, ακόμη περισσότερο αν οδηγηθήκατε σε αυτές τις λάθος αποφάσεις από αλαζονεία». Και ζήτησε να λυθεί το θέμα που «επί τεσσεράμισι χρόνια, με ευθύνη της Διοίκησης, ταλανίζει τους επαγγελματίες του πεζοδρόμου της Αγίας Σοφίας».