ΝΔ – ΠΑΣΟΚ χρωστούν 533 εκατομμύρια και σχεδιάζουν κούρεμα χρέους…

Το θέμα το έφερε πρόσφατα στη Βουλή, ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, με επίκαιρη ερώτηση του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ρώτησε, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι δικαστικές υποθέσεις για τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων, αν έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική τους εξέταση, και αν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Από την κυβέρνηση απάντηση δεν έλαβε.

Πόσα χρωστούν σήμερα λοιπόν τα δύο κόμματα του παλιού δικομματισμού της διαφθοράς; Το χρέος υπολογίζεται στα 533 εκατομμύρια ευρώ. Τον Οκτώβριο του 2016, ο συνολικός δανεισμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ανέρχονταν σε 420 εκατ.  ευρώ. Σύμφωνα λοιπόν με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς του 2018, ο δανεισμός τους έχει αυξηθεί στα 533 εκατ. ευρώ. Δηλαδή αντί να μειώνεται αυξάνεται συνεχώς σε βάρος πάντα των κορόιδων, εργαζομένων, παραγωγών και επαγγελματιών, που καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους. Δηλαδή το γνωστό τρίγωνο εξουσίας, «κόμματα του παλιού διεφθαρμένου δικομματισμού εξουσίας, διαπλεκόμενα ΜΜΕ και τραπεζικό σύστημα» παραμένει κυρίαρχο και ελέγχει απόλυτα τους θεσμούς του κράτους και το πολιτικοοικονομικό σύστημα της χώρας.

Να σημειωθεί πως ο δανεισμός του ΣΥΡΙΖΑ σταθερά μειώνεται: από τα 8,4 εκατ. ευρώ το 2016, στο τέλος του 2018 έχει μειωθεί στα 3,9 εκατ. ευρώ.

Ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, της κυβέρνησης των άριστων μπαταχτσήδων, όχι μόνο δεν απάντησε αλλά κατέφυγε και σε υπεκφυγές. Τι να πει ο άριστος; Να παραδεχθεί ότι του κόμμα του είναι καταχρεωμένο και λαθρόβιο; Ο Σωκράτης Φάμελλος μάλιστα, άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνησης σχεδιάζει να «επιτρέψει να κουρευτούν τα δάνεια, ύψους 533 εκατ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με το πρόσφατο σχέδιο Ηρακλής για τα «κόκκινα δάνεια». Υπερχρεωμένα νοικοκυριά λοιπόν η ΝουΔου του Κυριάκου, του Βορίδη, του Σαμαρά και του Μαρινάκη και των άλλων …αρίστων, όπως βέβαια και το αχόρταγο ΚΙΝΑΛ της Φώφης και του Λοβέρδου, που ακούνε ΝΔ και λιώνουν, κρατώντας πάντα… ίσες αποστάσεις.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο θολό, αν όχι σκοτεινό, τοπίο υπάρχει σχετικά και με τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, των καναλαρχών και των εκδοτών. Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα της Βουλής, τον Ιανουάριο του 2017, χρωστούσαν πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Μαζί ΜΜΕ και κόμματα της διαφθοράς, είχαν «εισπράξεις» μέσω δανείων, από τις διαπλεκόμενες τράπεζες, κοντά στα 2 δισεκατομμύρια…

Γι’ αυτό το όλο θέμα έχει θαφτεί στα αζήτητα των κυριάρχων ΜΜΕ.

Εδώ ισχύει απόλυτα το «μαζί τα φάγανε…». Εις υγεία πάντα των κορόιδων, που δεν χορταίνουν να απολαμβάνουν κανονικότητα…

Φ.Δ.