“Ναι” από ΝΔ, Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη συγκρότηση προανακριτικής για τα εξοπλιστικά

«Ναι» λέει η ΝΔ στην πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισαν το εξής: «Όλα στο φως».

“Το Ποτάμι λέει ‘ναι’ στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου. Η κοινωνία ζητάει απαντήσεις έστω και με καθυστέρηση». Αυτό αναφέρεται σε ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο twitter, με αφορμή το αίτημα για σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου για σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων που προωθήθηκαν κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, που κατέθεσαν στη Βουλή οι Κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Θετική είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην πρόταση σχετικά με τη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος. Ωστόσο, διέκρινε υστεροβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως δεν υποβάλλει αυτήν την πρόταση για να χυθεί άπλετο φως, αλλά ως αντιπερισπασμό προς την πολιτική πραγματικότητα.