Νέα ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των Γρεβενών: Συγκάλυψη και συνενοχή

Με ακόμη μια ανακοίνωση επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση των Γρεβενών, στην οποία εμπλέκονται εξέχοντα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τις γενικόλογες ανακοινώσεις που εξέδωσε η ΝΔ, η οποία αποφεύγει να τοποθετηθεί μιλώντας συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε «ομερτά»:

«Τρεις ολόκληρες μέρες μετά την αποκάλυψη άλλης μιας υπόθεσης με πρωταγωνιστές στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ένα πέπλο σιωπής έχει απλωθεί στα ΜΜΕ, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρόεδρός του, κ. Μητσοτάκης, κατά τα άλλα υπέρμαχος της διαφάνειας, υπερασπιστής του δημοσίου συμφέροντος και εχθρός της… διαπλοκής, ποιούν τη νήσσα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και η επιβολή περιοριστικών όρων σε δύο στελέχη της ΝΔ, τον πρώην βουλευτή Τιμολέοντα Κοψαχείλη και τον πρώην νομάρχη Δημοσθένη Κουπτσίδη δεν θεωρείται θέμα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ για ένα και μόνο λόγο: όχι μόνο δεν αφορά κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά, αντίθετα, αφορά ανθρώπους οι οποίοι είναι σαρξ εκ της σαρκός της ΝΔ.

Καταλαβαίνουμε, επίσης, τόσο εμείς όσο και οι πολίτες, τη στάση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Όμως, η  (ένοχη) σιωπή σημαίνει συγκάλυψη και συνενοχή. Για μια ακόμα φορά».