Νέα διάρρηξη και βανδαλισμοί στο Λύκειο Πεύκων Θεσσαλονίκης

Νέα διάρρηξη και βανδαλισμοί σημειώθηκαν στο σχολικό κτίριο του Λυκείου Πεύκων Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, άγνωστοι σπάζοντας σιδερένιο λουκέτο, που οδηγεί στον 1ο όροφο του κτιρίου, άνοιξαν και κατέστρεψαν τη μεταλλική πόρτα και άρχισαν να επιδίδονται ανενόχλητοι στο καταστροφικό τους έργο, σπάζοντας πόρτες, παραβιάζοντας γραφεία και αφαιρώντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μικροαντικείμενα.

Πρόκειται για πρόσφατο κρούσμα, που ήρθε να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα των εγκληματικών περιστατικών, μετά τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις, κλοπές και καταστροφές που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά σε ιδιωτικές περιουσίες, κατοικίες, καταστήματα και διάφορα δημοτικά κτίρια, Παιδικές Χαρές και σχολεία, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Νεάπολης – Συκεών, ενώ έκκληση για ενίσχυση της αστυνόμευσης επανέλαβε ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης.

«Τα θλιβερά γεγονότα που καταγράφονται στο δήμο μας, τόσο σε βάρος δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, όσο και της ιδιωτικής, με κίνδυνο σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, να απειληθούν και ανθρώπινες ζωές, αποτελούν περιστατικά που δεν έχουν τελειωμό και μιλούν από μόνα τους. Δεν θα υποκύψω στην πρόκληση να επαναλάβω τις προτάσεις μας τις οποίες εδώ και χρόνια καταθέτουμε. Περιορίζομαι μόνο στην επανάληψη της αγωνιώδους έκκλησής μας για άμεση ενεργοποίηση και κινητοποίηση στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής των εγκληματικών δράσεων, που είναι έκκληση της ίδιας της κοινωνίας, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα σταματήσει ο αγώνας μας για ενίσχυση της αστυνόμευσης που απαιτούν και επιβάλλουν οι ανάγκες», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.