Νέα δημοσκόπηση για το δήμο Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα που διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc το διάστημα 1 έως 7 Φεβρουαρίου σε δείγμα 800 νοικοκυριών οι δημότες της Θεσσαλονίκης δίνουν την πρωτιά στον Νίκο Ταχιάο, ο οποίος προηγείται με ποσοστό με 21,6%.

Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 11% κατατάσσεται η υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και έπεται ο υποστηριζόμενος από το Κίνημα Αλλαγής πρώην υφυπουργός Σπύρος Βούγιας με 8,8% πολύ κοντά στον οποίο πλασάρεται με 8,1% ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ορφανός.

Στο 6% μετρήθηκε η απήχηση που έχει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε νομάρχης και περιφερειάρχης.

Στο 5,5% καταγράφηκε ο πρώην αντιδημάρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πιο χαμηλά κατατάσσονται ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος 2,7%, ο Πέτρος Λεκκάκης 2,3% ο οποίος κινείται κεντροαριστερά και θέλει να διεκδικήσει την προίκα του απερχόμενου δημάρχου, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης ΧάρηςΑηδονόπουλος 2,1% και ο πρώην αντιδήμαρχος Μάκης Κυριζίδης στο 1,6%. Το ίδιο ποσοσοτό (1,6%) δίνει η δημοσκόπηση στον Οικολόγο Μιχάλη Τρεμόπουλο.