Νέα έρευνα από την εισαγγελία διαφθοράς σε βάρος του Γ. Παπαντωνίου

Έρευνα για την πώληση του ακινήτου που διέθετε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του στη Σύρο, το οποίο πωλήθηκε το 2016, διέταξε η Προισταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Λίγες μέρες μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Εισαγγελία Διαφθοράς θα διερευνήσει εάν η πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου είναι εικονική ή όχι, αλλά και το πώς δόθηκε φορολογική ενημερότητα στον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του, καθώς υπήρχαν φορολογικές εκκρεμότητες.

Ο Παπαντωνίου κινεί διαδικασίες για να μην ανοιχτούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία

Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν τον πρώην υπουργό να κινεί νομικές διαδικασίες στην Ελβετία προκειμένου να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί του, για τους οποίους οι δικαστικές αρχές έχουν στείλει αίτημα δικαστικής συνδρομής και περιμένουν τις απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που εντοπίστηκαν να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου σε ελβετικές τράπεζες.

Σύμφωνα με την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ο ένας από τους λογαριασμούς εντοπίστηκε πρόσφατα και στη λίστα Μπόγιαρνς.