Νέα κάθοδος των αγροτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο ΥΜΑΘ (υφυπουργείο Εσωτερικών) έχουν την πρόθεση να φθάσουν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής σήμερα στις 11 το πρωί.

Αντίστοιχη κλιμάκωση, με τη μορφή αιφνιδιαστικών κινήσεων, σχεδιάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κεντρική Μακεδονία.

Σημειωτέον πως κλειστή και από τα δύο ρεύματα παραμένει η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής στον κόμβο “πράσινα φανάρια”, από τα τρακτέρ των αγροτών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Η κυκλοφορία των οχημάτων προς το αεροδρόμιο Μακεδονία διεξάγεται από τη διασταύρωση ΙΚΕΑ και από την αερογέφυρα της Θέρμης

Από τρακτέρ είναι αποκλεισμένη και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου – Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης – Ειδομένης, ενώ η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιαζόμενο 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, είναι πιθανό να υλοποιηθεί προς το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στην Καστοριά, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν στήσει μπλόκο από τις 30/1 στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Στα Γρεβενά, στήθηκε μπλόκο από τις 2/2 στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα. Στο Καλονέρι Βοείου, αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας, ενώ θέση έχουν ήδη πάρει και αυτοί του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας- Έδεσσας.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πύργων Πτολεμαΐδας παραμένουν στο μπλόκο στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας- Έδεσσας, ενώ την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στήνουν αγροτικό μπλόκο στη γέφυρα Ρυμνίου, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Λάρισας- Κοζάνης.