Νέα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας στη Βουλγαρία

Δέσμη μέτρων, ύψους 2,3 δισ.ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR).

Περισσότερο από 250 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για την αύξηση των δαπανών των υπουργείων Υγείας, Άμυνας και Εσωτερικών. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του Ιουνίου αναστέλλεται η καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων των εταιρειών.

Στο μεταξύ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Βουλγαρίας δημοσίευσε ανάλυση σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, το 12% των επιχειρήσεων σταμάτησε να λειτουργεί και το κράτος θα πληρώσει το 60% των μηνιαίων αποδοχών που λαμβάνουν 100.000 εργαζόμενοι.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί, ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την καταπολέμηση του ιού στη Βουλγαρία, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 αυξήθηκε σε 243. Ο κ. Μουταφτσίσκι επισήμανε ότι η ομάδα συντονισμού θα προτείνει στις Αρχές να επεκτείνουν τα περιοριστικά μέτρα, που ισχύουν μέχρι τις 12 Απριλίου.