Νέα στοιχεία για την υπόθεση της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη

Νέα στοιχεία για την προσωπική ζωή και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό η 32χρονη εφοριακός Δώρα Ζέμπερη που δολοφονήθηκε άγρια στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών αποκάλυψε φίλη της στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Οπως είπε, η Δώρα μέχρι τον Αύγουστο διατηρούσε σχέση με έναν αστυνομικό.

«Ήθελε να κάνει οικογένεια και έκανε σχέδια για τον γάμο της. Τον Αύγουστο όμως χώρισαν και δεν θα έλεγα με τον καλύτερο τρόπο. Η συμπεριφορά του την πόνεσε πολύ και αυτό την έριξε ψυχολογικά. Μια εβδομάδα πριν τη σκοτώσουν, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από εκείνον. Την κάλεσε με απόκρυψη και της μίλησε τόσο άσχημα όσο δεν φαντάζεστε. Αυτό την τσάκισε κυριολεκτικά και δεν μπορούσε να συνέλθει. Της είχε κοστίσει και ο θάνατος του παιδικού της φίλου με τον οποίο ήταν πολύ δεμένοι. Μου είπε πως μόνο αυτός την αγαπούσε και την καταλάβαινε και άρχισε να πηγαίνει όλο και πιο συχνά στο νεκροταφείο. Της έλεγα «κοριτσάκι μου, αραίωσέ το δεν έχει νόημα. Είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Την παρότρυνα να επισκεφτεί κάποιον ειδικό, έναν ψυχολόγο, για να την βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής της. Και μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της 32χρονης Δώρας να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της με διαλογισμό. «Την ρώτησα λεπτομέρειες αλλά δεν μου είπε. Από τα μισόλογα της κατάλαβα ότι είχε ενταχθεί σε κάποιο group therapy. Από κοινό γνωστό μας έμαθα ότι ή είχε κάνει ή σκόπευε να κάνει υπνωτισμό. Όσες φορές κι αν τη ρώτησα δεν μου είπε ποιον συναντούσε εκεί ή αν είχε κάνει φιλίες μέσα σ’ αυτόν τον χώρο».

Το «Τούνελ» εντόπισε την υπεύθυνη του χώρου, η οποία όμως ισχυρίστηκε πως δεν υπνώτισε την κοπέλα και πως ασχολείται με διαλογισμό και νευρογλωσσικό προγραμματισμό. Γνώριζε ότι η Δώρα είχε χωρίσει από μια σχέση αλλά το κυρίως πρόβλημά της ήταν το πένθος που ένιωθε για τον φίλο της. Πήγαινε πάντα μόνη της και δεν συμμετείχε σε κάποιο γκρουπ. Της συνέστησε να επισκεφτεί ψυχολόγο ή ψυχίατρο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της.

Το μεσημέρι της μοιραίας μέρας, η Δώρα έφυγε από το γραφείο της υπηρεσίας της μαζί με έναν συνάδελφο της και πήραν το ίδιο τρένο από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά. Ήταν μαζί στη διαδρομή και κουβέντιαζαν χαλαρά, μέχρι που η Δώρα κατέβηκε μόνη στον σταθμό των Άνω Πατησίων για να πάει στο νεκροταφείο.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής δόθηκε μια πληροφορία για το δολοφόνο από άτομο που υποστήριζε ότι τον γνώριζε. Όπως αποδείχτηκε στην πορεία, το τηλεφώνημα έγινε στο «Τούνελ» από κλεμμένο κινητό και ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία.

Πηγή: anikolouli.gr