Νέα τροπή στη δίκη για την υπόθεση των ειδικών εντολών που βαρύνει τον Β. Παπαγεωργόπουλο

Νέα τροπή παίρνει η δίκη για την υπόθεση των ειδικών εντολών που βαρύνει τη διοίκηση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας εντοπίστηκε ένα παραποιημένο έγγραφο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και στην υπόθεση της Παγίας Προκαταβολής για την οποία είχε εκδοθεί αθωωτική απόφαση. Όπως διαπιστώθηκε στη δίκη για τις ειδικές εντολές από ένα βιβλίο που προσκομίστηκε είχε… εξαφανιστεί μια σελίδα που αφορά το χρονικό διάστημα 1988-1999. Μάλιστα μετά το συγκεκριμένο «εύρημα» η δικηγόροι της νυν διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης υπέβαλαν μήνυση απευθυνόμενοι στον Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς ο οποίος ήδη εξετάζει την υπόθεση.

Η υπόθεση με τις ειδικές εντολές

Η συγκεκριμένη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αφορά σε «τρύπα» ύψους 900.000 ευρώ κατά την περίοδο 1998-2004 η οποία εντοπίστηκε μετά από έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, από τον διαχειριστικό έλεγχο προέκυψε ότι πολλές δαπάνες του Δήμου πληρώνονταν με ειδικές εντολές που υπογράφονταν χωρίς να ενταλματοποιούνται άμεσα. Εκτός από τον Β. Παπαγεωργόπουλο, κατηγορούνται ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αναστάσιος Γερογιάννης, και πέντε υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους υπαλλήλους είναι η επί σειρά ετών διαχειρίστρια τού ταμείου της «Παγίας» που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για το έλλειμμα στο συγκεκριμένο ταμείο και βρίσκεται στις φυλακές. Για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε και αθωώθηκε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.