Νεαρός έκανε φάρσα για βόμβα για να προλάβει το ΚΤΕΛ

Ένα κόλπο που, τελικά, του στοίχισε πολύ, “έστησε” ένα νεοσύλλεκτος, προκειμένου να προλάβει το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από τον Βόλο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός καθυστέρησε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο, με αποτέλεσμα αυτό να αναχωρήσει χωρίς τον ίδιο. Καθώς ο νεαρός έπρεπε να παρουσιαστεί στον στρατό στον Έβρο, όπου θα μετέβαινε με λεωφορείο αφού πρώτα θα έφτανε στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να προβεί σε μια όχι και τόσο έξυπνη κίνηση.

Τηλεφώνησε στο “100” από καρτοκινητό τηλέφωνο που βρίσκεται στον χώρο του ΚΤΕΛ και ενημέρωσε ότι στο λεωφορείο των 12.15 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός. Λίγο έξω από το Βελεστίνο στο ύψος της Β’ ΒΙΠΕ, το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός και ότι επρόκειτο για φάρσα. Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν ξανά στο λεωφορείο και έφτασαν στον προορισμό τους με περίπου μία ώρα καθυστέρηση.

Στο μεταξύ, ο νεαρός είχε όντως επιβιβαστεί στο όχημα, στο οποίο επέβαινε και μια φίλη του, και φέρεται να παραδέχτηκε πως ο ίδιος έκανε τη φάρσα, προκειμένου να προλάβει το λεωφορείο. Τελικά, συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη, ενώ η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής μήνυσης εναντίον του.