Νέες κινητοποιήσεις στην εφημερίδα «Μακεδονία»

Παρά την πολύωρη προσπάθεια της η διοίκηση των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» δεν έπεισε τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων αλλά και τους εργαζομένους, οι οποίοι μένουν απλήρωτοι εδώ και εννιά μήνες, γι’ αυτό και προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΜΘ, η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ εξακολουθεί να αντιπαραθέτει ασαφείς υποσχέσεις και διαδοχικές παλινωδίες στην έμπρακτη και διαρκή προσπάθεια των εργαζομένων στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», να διατηρηθούν στη ζωή οι τίτλοι και να ανταποκρίνονται στην ιστορική αξία τους.

«Η εργοδοσία της επιχείρησης, που πέρα από την ανοχή των εργαζομένων αξιοποίησε και τη στήριξη εθνικών και κοινοτικών πόρων, αδυνατεί να τηρήσει βασικές υποχρεώσεις της έναντι του δυναμικού των Μέσων που διατηρεί και συσσωρεύει διαρκώς οφειλές δεδουλευμένων, που πλέον έχουν ξεπεράσει τους εννέα μήνες», τονίζει.

Αντιδρώντας στην τακτική αυτή της εργοδοσίας, η ΕΣΗΕΜ-Θ (δημοσιογράφοι) και η ΕΤΗΠΤΘ (τεχνικοί Τύπου) κηρύσσουν αύριο, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στάση εργασίας των δημοσιογράφων και του τεχνικού προσωπικού σε όλα τα Μέσα της ΜΕΕ ΑΕ, από τις 20:00 έως τις 00:00, προκειμένου να εμποδιστεί η έκδοση του σαββατιάτικου φύλλου.

Καλούν, μάλιστα, την εργοδοσία: α) να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους, β) να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.