Νέες κινητοποιήσεις των κατοίκων της νέας επέκτασης Θέρμης

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι της νέας επέκτασης Θέρμης με αφορμή το τελευταίο θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε  στην οδό Κουγιάμη.

Οι κάτοικοι καλούν σε νέο κλείσιμο του δρόμου τον οποίο χαρακτηρίζουν καρμανιόλα και ζητούν από τους αρμόδιους ώστε «να μη θρηνήσουμε νέα θύματα» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Ελάτε όλοι σε μια νέα κινητοποίηση με κλείσιμο της οδού Κουγιάμη στο ύψος της Αθ. Διάκου, τη Δευτέρα στις 8:00π.μ. Ας δράσουμε τώρα, όσο μας κρατάει ξάγρυπνους το τελευταίο τραγικό συμβάν κατά το οποίο σκοτώθηκε ένας ακόμα συνάνθρωπός μας, ο συμπολίτης μας Κώστας Μπάκος.
Κάποιοι πρέπει να μας πάρουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στα σοβαρά αν δεν θέλουμε να θρηνήσουμε άλλα θύματα σ’ αυτό το δρόμο – καρμανιόλα που περνάμε καθημερινά κι εμείς και τα παιδιά μας πολλάκις τη μέρα. Να είστε όλοι εκεί, όχι μόνο οι περίοικοι, αλλά και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Θέρμης – Πανοράματος αφού όλους μας αφορά» αναφέρουν στο κάλεσμα τους που δημοσιοποιήθηκε μέσω Facebook.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, στον οποίο έχασε τη ζωή του την περασμένη Δευτέρα, ένας 50χρονος κάτοικος της περιοχής, την ώρα που είχε βγάλει το σκύλο του βόλτα, ενώ παλαιότερα είχε σκοτωθεί και ένας διανομέας φαγητού, καθώς και μια νεαρή κοπέλα, εξυπηρετεί ολόκληρες περιοχές, από τη Θέρμη, το Πανόραμα, το Ρύσιο κ.λπ., οι κάτοικοι των οποίων τον χρησιμοποιούν για να προσεγγίσουν το δρόμο Θεσσαλονίκης-Μουδανίων και να κατευθυνθούν προς τη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Στην περιοχή λειτουργεί το 1ο γυμνάσιο και το 1ο λύκειο Θέρμης, με αποτέλεσμα καθημερινά μαθητές να αναγκάζονται να διαπερνούν το δρόμο για να φτάσουν στα σπίτια τους.