Νέες προκλήσεις από τους ακροδεξιούς στο Ωραιόκαστρο

Σε νέες προκλήσεις προχώρησαν ακροδεξιοί στο Ωραιόκαστρο οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για δεύτερη φορά έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν να φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.
Νωρίτερα επικράτησε μικροένταση καθώς στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, εκπαιδευτικοί και αντιφασίστες. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες όταν αλληλέγγυοι ροσπάθησαν να μπουν στο σχολείο και να δώσουν δωράκια στα παιδιά οι ακροδεξιοί που έφτασαν στο σημείο, φώναξαν «Που είναι ο Φύσσας».
Ο δρόμος μπροστά από το σχολείο είναι κλειστός από την αστυνομία και από κλούβες των ΜΑΤ, έτσι τα 9 προσφυγόπουλα εισήλθαν στο σχολείο από άλλη είσοδο παρά τους ισχυρισμούς αστυνομικών ότι η κύρια είσοδος ήταν ελεύθερη.
Η απόφαση του συλλόγου γονέων
Το κλίμα δυναμιτίζει και η απόφαση του συλλόγου γονέων του συγκεκριμένου σχολείου που προτρέπει σε τριήμερη αποχή των μαθητών ως ένδειξη διαμαρτυρίας! Μετά την προτροπή του συλλόγου γονένων σήμερα από τους 341 μαθητές οι 130 δεν ήρθαν στην πρωϊνή βάρδια ενώ στο ολοήμερο από τα 76 παιδιά έχουν απομείνει μόλις 20.