Νεκρός ο δράστης που κρατούσε ομήρους στο Ρίο ντε Ζανέιρο

Υπόθεση ομηρίας έλαβε χώρα στην Βραζιλία, όπου ένοπλος που κρατούσε σε λεωφορείο στο Ρίο ντε Ζανέιρο 16 άτομα από τις 11:30 ώρα Ελλάδας (05:30 τοπική), έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Η αστυνομία σκότωσε τον άνδρα που είχε συλλάβει σήμερα ως ομήρους 31 επιβάτες ενός λεωφορείου, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός της, περίπου τέσσερις ώρες μετά την έναρξη του περιστατικού στη μεγάλη γέφυρα που ενώνει το Ρίο ντε Ζανέιρο με τη γειτονική πόλη Νιτερόι.

«Ήταν απαραίτητο να πυροβολήσουμε» τον άνδρα, δήλωσε στo τηλεοπτικό δίκτυο Globo ο συνταγματάρχης Μάουρο Φλίες, ο οποίος διευκρίνισε πως 31 άνθρωποι είχαν συλληφθεί ως όμηροι πάνω στο λεωφορείο και όχι 16 όπως είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Ο ένοπλος είχε συλλάβει ως ομήρους τουλάχιστον 31 επιβάτες λεωφορείου σε μία γέφυρα του Ρίο ντε Ζανέιρο.

Ο αριθμός των ανθρώπων που κρατούνταν ήταν τουλάχιστον 37 κατά την έναρξη του περιστατικού, γύρω στις 05:30 τοπική ώρα (11:30 ώρα Ελλάδας), όμως έξι από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News

Πολλοί αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου, προσπαθώντας να διαπραγματευθούν με τον απαγωγέα, ο οποίος, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο G1, κρατάει περίστροφο και έχει μαζί του ένα μπιτόνι βενζίνη.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη γέφυρα που συνδέει το Ρίο με τη γειτονική πόλη Νιτερόι, η οποία είναι πολύ πολυσύχναστη αυτή την ώρα του πρωινού, έχει σταματήσει.