Νέο εργαλείο διαβούλευσης στο iSYRIZA

Το νέο διαδραστικό εργαλείο διαβούλευσης, iThink, που καλεί τους πολίτες να διαμορφώσουν τις πολιτικές του αύριο εγκαινίασε το iSYRIZA. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η νέα λειτουργικότητα, έχει ως στόχο της να επανακαθορίσει τη σχέση του πολίτη με την πολιτική, δίνοντάς του την ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά και ισότιμα στη διαμόρφωση των πολιτικών επιλογών της επόμενης ημέρας.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, η λειτουργικότητα του iThink, εξελίσσει ακόμα περισσότερο την πλατφόρμα του iSYRIZA, καθώς ισχυροποιεί τα ψηφιακά εργαλεία διαβούλευσης, πρωτίστως σε μια εποχή, όπου οι πολίτες εξαναγκάζονται σε φυσική απόσταση για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού. Τα μέλη της κοινότητας, μέσα από το διαδίκτυο, μπορούν να επικοινωνούν τις απόψεις τους πάνω σε επίκαιρα ερωτήματα των Τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, να αλληλεπιδρούν και να συμμετέχουν σε διαλόγους με άλλα μέλη και να συνδιαμορφώνουν τις πολιτικές και προγραμματικές προτάσεις του αύριο. Με στόχο του τη δημοκρατική εμβάθυνση, το iThink, εγκαινιάζει τον διάλογο με τρία τμήματα, οικονομικής & εργατικής πολιτικής καθώς και με το τμήμα υγείας, ενώ προσκαλεί τα μέλη του iSYRIZA, να λάβουν μέρος σε μια διαδικασία συμμετοχικού διαλόγου.

«Η πλατφόρμα του iSYRIZA, συνεχίζει να αναπτύσσει τις λειτουργίες της, εμβαθύνοντας στο διάλογο, στον πλουραλισμό και στο δημοκρατικό έλεγχο. Το iThink, το νέο δημοκρατικό εργαστήρι συμμετοχής και διαβούλευσης, μετουσιώνει σε πράξη το όραμά της ισότιμης συμμετοχής των πολιτών, της διαμόρφωσης των προοδευτικών πολιτικών επιλογών του αύριο και εν τέλει της επανανοηματοδότηση της σχέσης του πολίτη με την πολιτική» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι για να λάβει κάποιος μέρος στις διαδικασίες του iSYRIZA, θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει πρωτύτερα εγγραφή στην πλατφόρμα.