Νέο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη – Αναλυτικά η πρόγνωση για αύριο

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη με το θερμόμετρο να αγγίζει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν αμετάβλητες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια την Παρασκευή και το Σάββατο.Ανάσα αναμένεται στα ανατολικά την Κυριακή με μικρή πτώση της θερμοκρασίας ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ίδια υψηλά επίπεδα των 40 βαθμών κελσίου θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Ωστόσο για αύριο Τετάρτη αναμένεται ηλιοφάνεια με ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο, με τη θερμοκρασία ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με την Τρίτη, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 36 βαθμούς), από 17 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 24 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 32 βαθμούς), από 20 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στην Ανατολική Ρόδο έως τους 37 βαθμούς).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια αναμένεται στην Αττική, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 33 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια αναμένεται στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 33 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.