Νέοι Chef Ambassadors για το 2019 – Thessaloniki Food Festival

Οι τρείς νέοι chef ambassadors για το 2019 παρουσιάστηκαν από τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα, στο πλαίσιο συνάντησης επαγγελματιών της γαστρονομίας, δημοσιογράφων, food bloggers και συνεργατών του Thessaloniki Food Festival, την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, τελευταία μέρα της Detrop Oenos, στο Περίπτερο 13 της Helexpo.

Ο Λάμπρος Ρώσσιος, ο Αντώνης Μουστάκης και ο Δημήτρης Τασιούλας, οι τρεις σεφ, που εκπροσώπησαν τη γαστρονομία της πόλης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το 2018, παρέδωσαν την σκυτάλη στους νέους εκπροσώπους της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης, τον Μιχάλη Αδαμίδη, τον Βαγγέλη Ασημακόπουλο και τον Γιάννη Χατζηπαρασίδη.

Δημιουργικοί και ταλαντούχοι, οι chef ambassadors 2019, παρουσίασαν ένα casual μενού εμπνευσμένο από τα τοπικά προϊόντα του Thessaloniki Food Basket.Το καλάθι με τα τοπικά προϊόντα, το Thessaloniki Food Basket, ανανεώνεται κάθε χρόνο, με προϊόντα παραγωγών από τη γύρω περιοχή, που διακρίνονται για την ποιότητα και την καινοτομία τους, ώστε να προβάλλονται συνεχώς μέσω των δράσεων του φεστιβάλ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, περιέγραψε τις δράσεις του Thessaloniki Food Festival από το 2011 που ξεκίνησε και τόνισε: «μέσα από τις εκδηλώσεις που έγιναν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατορθώσαμε να βάλουμε τη Θεσσαλονίκη πολύ ψηλά στον γαστρονομικό τουρισμό με αποτέλεσμα τα διεθνή δημοσιεύματα στον τύπο για την κουζίνα της πόλης μας. Το μενού που παρουσίασαν οι νέοι chef ambassadors θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, ώστε να έχουν την ευκαιρία να το γευτούν οι πολίτες αλλά και οι τουρίστες»

Το νέο μενού που περιλαμβάνει, αλμυρό παστέλι με καπνιστή φέτα, τάρτα χωριάτικης σαλάτας, ντολμάς θαλασσινών με κρέμα τραχανά, πρεσαριστή πανσέτα με σάλτσα κυδωνόπαστου και αλμυρό σιμιγδαλένιο χαλβά, ζεστό ρυζόγαλο με βουβαλίσιο γάλα και τριαντάφυλλο, συνόδεψαν τα κρασιά, «Ρόζα» του ΚΕΧΡΗ και του Αστικού Αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, «Γοργόνα» (μαλαγουζιά, ρομπόλα και ξυνόμαυρο) που απεικονίζεται και στο λογότυπο του Thessaloniki Food Festival.

Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η βράβευση των chef ambassadors με το logo του Thessaloniki Food Festival από πλέξι-γκλας, για να θυμούνται τη συμμετοχή τους.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...