Νίκη από την πρώτη Κυριακή για τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Σαφές προβάδισμα για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, καταγράφουν τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών για τις περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία, με την παράταξη του απερχόμενου περιφερειάρχη να κινείται σε τροχιά νίκης από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό γύρω το 62%.

Ο συνδυασμός «Απόστολος Τζιτζικώστας – Αλληλεγγύη Δυναμώνουμε τη Μακεδονία», με καταμετρημένο το 10% των ψήφων (326 / 3.563 ΕΤ), δηλαδή ένα δείγμα που μπορεί να δώσει μία ασφαλή εικόνα για την τάση που έχει διαμορφωθεί στο εκλογικό σώμα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, φαίνεται να κλειδώνει τη νίκη από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, με ποσοστά πολύ πάνω από το 62%.

Στη δεύτερη θέση με ποσοστό κοντά στο 11%, καταγράφεται η παράταξη του Χρήστου Γιαννούλη, «Κοιτάμε Μπροστά» ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί η παράταξη του Χρήστου Παπαστεργίου, «Πράξεις για τη Μακεδονία», με ποσοστό 7,6%. Τέταρτη η παράταξη της «Λαικής Συσπείρωσης», του Σωτήρη Αβραμόπουλου, με ποσοστό 5,6% και πέμπτη η παράταξη, «Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία», του Ν. Χρυσομάλλη με 3,7%.  Ακολουθούν οι:  Γκανούλης Φίλιππος και «Οικολογία – Πράσινη Λύση» με 3%, Γαβριήλ Αβραμίδης και «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία» με 2.1% , Αγαπητός Αθανάσιος και «Ανταρσία για την Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» με 1,99, Χαραλαμπίδου Δέσποινα και «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» με 1,90% και Δημήτρης Βάνης και Εγγύηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία – Αδέσμευτος Συνδυασμός» με 0.7%.

Μία πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων δείχνει ότι ο συνδυασμός του Απόστολου Τζιτζικώστα κατορθώνει και συσπειρώνει εκλογείς από ένα ευρύτερο φάσμα πολιτικών δυνάμεων. Να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός του Α. Τζιτζικώστα στο 2014 είχε κερδίσει τις εκλογές στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης με ποσοστό 71%.