Ο 11χρονος έσωσε τη ζωή του 7χρονου αδελφού του – Το χρονικό της διάσωσης στην Ισκια

Απεγκλωβίστηκαν και τα τρία αδελφάκια που είχαν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια του σπιτιού τους στην περιοχή Λα Ρίτα του Καζαμίτσολα, ενώ με την διάσωση του 11χρονου Τσίρο ολοκληρώθηκε η επιχείρηση που έβγαλε σώα την οικογένειά του.

Οπως αναφέρει η Repubblica, πρώτη διασώθηκε η μητέρα η οποία είναι και έγκυος, καθώς την ώρα του σεισμού ήταν στο μπάνιο και την απεγκλώβισαν εύκολα από τα ερείπια. Ο πατέρας βρισκόταν στην βεράντα και παγιδεύτηκε ανάμεσα σε έναν τοίχο και ένα αυτοκίνητο, αλλά τον έβγαλαν οι πυροσβέστες τα ξημερώματα. Στις 4 το πρωί διασώθηκε ο Πασκουάλ, εφτά μηνών, στη συνέχεια ο 7χρονος Ματία και στη 1.10 μ.μ. τοπική ώρα ο 11χρονος Τσίρο.

Ο 11χρονος έσωσε τη ζωή του 7χρονου αδελφού του, καθώς ήταν αυτός που τον τράβηξε μαζί του κάτω από το κρεβάτι και στη συνέχεια χτυπούσε με ένα σκουπόξυλο για να καταλάβουν οι διασώστες πού βρίσκονται. Ηταν φυσικά και αυτός που βγήκε τελευταίος και έπρεπε να δείξει τη μεγαλύτερη υπομονή.

Ωστόσο, δυο είναι οι νεκροί και 39 οι τραυματίες από τον σεισμό των 4 Ρίχτερ που έπληξε χθες βράδυ το νησί της Ίσκια, στα ανοικτά της Νάπολης. Ο σεισμός σημειώθηκε χθες βράδυ στις 20:57 τοπική ώρα 21:57 μ.μ. ώρα Ελλάδας), και ήταν επιφανειακός. To ένα θύμα είναι μια 59χρονη μητέρα έξι παιδιών που τη σκότωσε το γείσο μιας εκκλησίας που έπεσε πάνω της, και το δεύτερο μια 65χρονη που είχε επισκεφτεί το νησί για διακοπές και έμενε σε σπίτι φίλων το οποίο κατέρρευσε.