Ο Άδωνις προαναγγέλλει τσουνάμι πλειστηριασμών…

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, ήταν σαφής σήμερα στον ΣΚΑΙ και στον Αυτιά, που τον άκουγε με προσοχή όλο αυτιά. «Ο κόσμος να ρυθμίσει τα δάνεια μέχρι 30 Απριλίου» προειδοποίησε είπε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως ο νέος πτωχευτικός κώδικας θα είναι πολύ ευέλικτος και χωρίς πολλές προστασίες. Δηλαδή θα γίνει το “έλα να δεις” με τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών.

Όπως άλλωστε έγραφαν «τα ΝΕΑ» πριν από μερικές ημέρες «το δίχτυ προστασίας της πρώτης κατοικίας με τη σημερινή του μορφή παύει να ισχύει στις 30 Απριλίου. Το νέο πλαίσιο θα είναι αυστηρότερο. Το νέο σύστημα θα ενσωματώνει και ένα «δίχτυ προστασίας» για τα ευάλωτα νοικοκυριά, το οποίο όμως θα έχει διαφορετική μορφή από το υφιστάμενο». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όπως εκτιμάται έρχονται περίπου 25.000 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών.

Ο Άδωνις βέβαια προσπάθησε να «μελώσει» το χάπι, λέγοντας πως «για τους ανθρώπους που πράγματι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και με την έννοια της πρόνοιας και όχι την έννοια της προστασίας θα υπάρξουν άρθρα υποβοήθησης αυτών που πράγματι δεν έχουν» και πρόσθεσε πως «η δική μας κυβέρνηση και προσωπικά εγώ δεν θέλω να δω τον κόσμο να χάσει τα σπίτια του άδικα, επειδή πράγματι καταστράφηκε και δεν μπορεί. Θα υποχρεώσουμε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν να πληρώσουν γιατί αυτοί κρύβονται εις βάρος όλων των υπολοίπων. Άρα εργαζόμαστε πολύ σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση».

Έχει επιθυμίες ο άνθρωπος όπως και η κυβέρνηση του, αλλά με ευχέλαια δεν σώζονται τα σπίτια. Πως το είπανε; Επιστροφή στην κανονικότητα; Και με αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ;

Φ.Δ.