Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητά την άρση της ασυλίας του

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος εγκαλείται για δωροδοκία στην υπόθεση Novartis.

Η διαδικασία ακρόασης του Ανδρέα Λοβέρδου δεν ξεπέρασε το 1,5 λεπτό όπως είπε δεν θα κάνει χρήση της ασυλίας του, ούτε του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών.

Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως ό,τι έχει να πει, θα το αναφέρει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας που έχει αντικείμενο την άρση ασυλίας του κι επανέλαβε τα περί σκευωρίας εις βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος καλείται σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος «για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας, στρεφόμενης κατά του Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση». Σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για την υπόθεση Novartis ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να είχε συμβολή στην υπερτιμολόγηση φαρμάκων αλλά να είχε επίσης σχέσεις με πρόσωπα που είχαν ιδρύσει διαφημιστική εταιρία η οποία λειτουργούσε ως «πλυντήριο» προμηθεύοντας -κατά τους εισαγγελικούς λειτουργούς- εικονικά τιμολόγια στην εταιρεία – κολοσσό.

tvxs