«Ο Αριστοτέλης Δάσκαλος. Τι θα ήθελα να μου διδάξει»

Ημερίδα με θέμα «Ο Αριστοτέλης Δάσκαλος. Τι θα ήθελα να μου διδάξει» διοργανώνει το Αριστοτέλειο Κολλέγιο το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της έκδοσης και της παρουσίασης του βιβλίου με τίτλο «Αριστοτέλης ΔΑΣΚΑΛΟΣ- 2.400 χρόνια», το οποίο είναι αφιερωμένο στον σπουδαίο Έλληνα φιλόσοφο.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι:

· Βύρων Πολύδωρας, πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, πρ. Υπουργός
· Θεοδόσης Πελεγρίνης, Καθηγητής, πρ. Πρύτανης ΕΚΠΑ και πρ. Υφυπουργός Παιδείας.
· Δήμητρα Μέντζου-Σφενδόνη, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Πρόεδρος «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών» του ΑΠΘ
· Λεωνίδας Μούργκος, Φιλόλογος Αριστοτελείου Κολλεγίου
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Λυκειάρχης του Αριστοτελείου Κολλεγίου, Χρήστος Γκροζούδης.

Φέτος, η UNESCO τιμά τον μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο, ανακηρύσσοντας το 2016 σε «επετειακό έτος Αριστοτέλη», με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 χρόνων από τη γέννησή του. Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για συμμετοχή των ελληνικών σχολείων στον εορτασμό, αναπτύσσοντας πολυσχιδή δράση στη συγκεκριμένη επέτειο. Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζει και την έκδοση ενός βιβλίου-αφιερώματος, το οποίο θα παρουσιαστεί στην ημερίδα της 26ης Νοεμβρίου από τον διευθυντή του σχολείου. Το βιβλίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 40 δοκίμια που έχουν γράψει προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και άνθρωποι του πνεύματος και της πολιτικής για τον Αριστοτέλη.
«Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, μέσα στα 50 χρόνια της μάχιμης εκπαιδευτικής παρουσίας του, συνεχίζει να πρωτοστατεί στα πνευματικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης και της χώρας. Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που θέλει να βλέπει σε ανοικτούς ορίζοντες και να έχει τα μάτια στραμμένα στις κοσμοϊστορικές παγκόσμιες αλλαγές, χρειάζεται συνεχή δράση, συμμετοχή στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι, μετάγγιση ιδεών από ανθρώπους που έχουν εχέγγυα πνεύματος και ήθους, σπουδές και γνώσεις», επισήμανε ο γενικός διευθυντής του Αριστοτελείου Κολλεγίου, Βασίλης Γκροζούδης.