Ο Μπουτάρης αποφάσισε να μην προτείνει τον Αβραμόπουλο για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

Να μην προτείνει εκ νέου τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης στις αυριανές δημαιρεσίες αποφάσισε ο Γιάννης Μπουτάρης. Αυτό ανακοίνωσε σε σημερινή συνεδρίαση της «Πρωτοβουλίας», στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος και πως ο ίδιος θα οδηγήσει την παράταξη στις επόμενες δημοτικές εκλογές, το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπουτάρης είπε στους συμβούλους του πως για την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου από την πλειοψηφούσα παράταξη θα προταθεί η Καλυψώ Γούλα, έως τώρα αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, ενώ στον κ. Αβραμόπουλο προτάθηκε η θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών. Είχε προηγηθεί συνάντηση του δημάρχου με τον κ. Αβραμόπουλο, όπου ο κ. Μπουτάρης φέρεται να του ανακοίνωσε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αβραμόπουλος αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών, απαντώντας στον κ. Μπουτάρη πως ο ίδιος είναι βασικός συντελεστής του εγχειρήματος της «Πρωτοβουλίας» και πως, επειδή στην πολιτική υπάρχουν ισχυροί συμβολισμοί, θέλει να συνεχίσει από τη θέση που κατέχει ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. «Εφόσον αυτό δεν γίνει, τότε ξημερώνει μια άλλη μέρα», επεσήμανε.

Στην πρόταση του Γιάννη Μπουτάρη για την Καλυψώ Γούλα φαίνεται πως αντέδρασαν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι στήριξαν τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, ωστόσο ο δήμαρχος ανέφερε πως το περασμένο διάστημα υπήρξαν παράπονα από στελέχη της παράταξης τα οποία έπρεπε να λάβει υπόψη.

Οι δημαιρεσίες για την εκλογή του προεδρείου στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθούν αύριο, στις 10 το πρωί, στο δημαρχείο, ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένονται οι αλλαγές του κ. Μπουτάρη και στους αντιδημάρχους.