Ο Χρ. Γιαννούλης διαφωνεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την ΕΡΤ

«Στο θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όλα έγιναν όπως έπρεπε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έκανε όλα καλά, αλλά δεν μπορώ να προστρέξω στη λογική του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η μόνη εικόνα της ΕΡΤ ήταν ο Σωτήρης Καψώχας και η Κατερίνα Ακριβοπούλου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει μετά τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τη δημόσια τηλεόραση.

«Αυτά που ακούστηκαν από αυτή την εκπομπή είναι το 1/10 της στρατευμένης δημοσιογραφίας που παρακολουθούσαμε τα προηγούμενα χρόνια με το προκάλυμμα της ελεύθερης δημοσιογραφίας και της ελεύθερης τηλεόρασης. Οι δύο συνάδελφοι στοχοποιήθηκαν πολύ περισσότερο, ίσως και με κάποια ερεθίσματα που έδωσαν και κάποιες αφορμές, αλλά είναι υπερβολική η κριτική. Είναι άδικο από όλη την πορεία της ΕΡΤ να αναδείξεις μόνο αυτό το ζήτημα. Η ΕΡΤ χρειάστηκε να ξαναστηθεί από την αρχή. Στην ΕΡΤ που κληθήκαμε να ανασυγκροτήσουμε το 2015 υπήρχαν ελάχιστα πράγματα. Ακόμη και η ψυχολογία των ανθρώπων της που ήταν τσακισμένη, μέσα από αυτά που κληροδότησε το σκληρό μαύρο της κυβέρνησης Σαμαρά. Αυτό μην το ξεχνάμε» είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Γιαννούλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας σε εκδήλωση του Tvxs είπε για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: «Το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Άρη Προτοσάλτε. Θέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά».

Τα όσα είπε προκάλεσαν την αντίδραση τόσο της Κατερίνας Ακριβοπούλου όσο και του Σωτήρη Καψώχα.