Ο δημαρχος Δέλτα Ε. Φωτόπουλος, στη θέση του γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης

Τον απερχόμενο δήμαρχο Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο, τελικά επέλεξε για την θέση του γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, ο νέος δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Όπως είπε, η επιλογή του βασίσθηκε στο γεγονός ότι ο Μίμης Φωτόπουλος, είναι δοκιμασμένος αυτοδιοικητικός και έχει μεγάλη εμπειρία στη λειτουργία των οργανισμών και των δομών της αυτοδιοίκησης.

Μπορεί να επιβεβαιωθήκαμε για τις σχετικές πληροφορίες που είχαμε μεταδώσει από προχθές, αλλά δεν πέσαμε μέσα χρονικά. Διότι ο Ζέρβας αποφάσισε να κλείσει το θέμα με διαδικασία fast track. Αυτό που ίσως να εξηγεί τη σπουδή του Κ. Ζέρβα, να «καπαρώσει» τον Φωτόπουλο, είναι πως πιθανά να δέχθηκε εισηγήσεις και πιέσεις για να δώσει ένα τέλος από τώρα, στο θέμα γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης. Κάποιοι επιμένουν ότι ο περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας έβαλε το χέρι όπως και ο δήμαρχος Μενεμένης – Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου, με τον οποίο ο Φωτόπουλος συνεργάζεται στην Εκτελεστική της ΠΕΔ. Τον Φωτόπουλο επίσης στη θέση του γ.γ. του κεντρικού δήμου, ήθελε και η τοπική ΝΔ, για να έχει ένα δικό της άνθρωπο στα πράγματα.

Όμως, but που λένε οι εγγλέζοι, ο Ζέρβας ίσως να βιάστηκε και ίσως θα πρέπει να το ψάξει καλύτερα με τον Φωτόπουλο. Διότι μπορεί να υπάρχουν τίποτα μαύρες τρύπες στο δήμο Δέλτα και το όλο ζήτημα να καταλήξει σε πολιτικό θρίλερ. Επίσης ο Φωτόπουλος, μάλλον δεν είναι το πρόσωπο που θα μπορέσει να συμβολίσει την ανανέωση και το καινούργιο, που θεωρητικά θέλει να φέρει ο Ζέρβας…

Φ.Δ.