Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη για τη σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας

“Ενώ κάνουμε  επί έξι χρόνια ιώβεια υπομονή, είναι άδικο σήμερα να δεχόμαστε επιθέσεις για δήθεν κωλυσιεργία από μέρους μας” δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, με αφορμή τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργου Τζιάλλα, όσον αφορά τη σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

“Κατανοούμε ότι ο γενικός γραμματέας τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας  οφείλει να προστατεύσει την πολιτική του προϊσταμένη, την υπουργό τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά. Τα αντικειμενικά γεγονότα όμως μιλούν από μόνα τους” σημείωσε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι “το ΦΕΚ για την χωροθέτηση του τουριστικού λιμένα Πυλαίας δημοσιεύθηκε ήδη από το 2012», επισήμανε ότι το σχέδιο σύμβασης εστάλη από το υπουργείο τουρισμού στον δήμο στις 23 Μαρτίου του 2018 και σχολίασε ότι «χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια” ενώ “επιβεβαιώνεται περίτρανα η κωλυσιεργία που επέδειξε το υπουργείο”.

“Ως προς την ουσία του ζητήματος, ως δήμος έχουμε ήδη αποστείλει τις παρατηρήσεις μας επί του αρχικού σχεδίου του υπουργείου και αναμένουμε την ανταπόκρισή του” σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης και πρόσθεσε: “είμαστε στην διάθεση του υπουργείου για τα επόμενα βήματα ενός τόσο μεγάλου έργου, η σπουδαιότητα του οποίου αναγνωρίζεται επιτέλους από όλους του εμπλεκόμενους φορείς”.

“Με επιστολή μας προς την υπουργό τουρισμού  ήδη  από τις 9 Φεβρουάριου του 2018, απευθύναμε έκκληση για μία ακόμη φορά να ξεκολλήσει η πρόοδος του έργου από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας επειδή ακριβώς μας ενδιέφερε να «τρέξει» το έργο. Προκαλεί λοιπόν εύλογες απορίες το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου μας εγκαλεί για κωλυσιεργεία και αποποίηση ευθυνών” σχολιάζει ο κ. Καϊτεζίδης.

Και προσθέτει: “Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να μην γνώριζε  για την αλληλογραφία του δήμου μας απευθείας με το γραφείο της υπουργού. Σε κάθε περίπτωση, χαιρόμαστε που έστω και με αυτόν τον τρόπο επανεκκινεί τη συζήτηση για ένα σχέδιο το οποίο για να φτάσει στο σημερινό του  επίπεδο ο δήμος χρειάστηκε να ξεπεράσει τη γραφειοκρατία 8 υπουργείων και 30 υπηρεσιών.”