Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου να αναπνεύσει και να αναπτυχθεί

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή γνώρισε τεράστια έκρηξη πληθυσμού, χωρίς παράλληλα να γίνουν έργα και παρεμβάσεις τα οποία θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Ένας δήμος 150.000 και πλέον κατοίκων, που με βάση τα πολεοδομικά δεδομένα θα έπρεπε να έχει πολύ περισσότερους δημόσιους  και κοινωφελείς  χώρους.

του Νικόλα Λεμπετλή*

Αυτή η πληθυσμιακή έκρηξη έκανε τον δήμο μας, τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο στη βόρεια Ελλάδα αλλά κυρίως ευνόησε τις καλές σχέσεις όλων των προηγούμενων διοικήσεων με τους εργολάβους της περιοχής. Η αύξηση του συντελεστή δόμησης σε συνάρτηση με τις συνεχείς μειώσεις της ωφέλειας του δήμου από τον κοινωνικό συντελεστή, έχουν κάνει τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου μια πόλη με πολύ μπετόν.

Η ποιότητα ζωής όλων αυτών των πολιτών που επέλεξαν την περιοχή για να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, δεν ήταν ποτέ ζητούμενο για τις διοικήσεις των τελευταίων 20 ετών. Οι πολίτες νιώθουν ότι ζούνε σε μια περιοχή που το μόνο που έχει να τους προσφέρει είναι ένα διαμέρισμα και μια θέση  στάθμευσης  στην πυλωτή  η στους δρόμους

Οι ελεύθεροι χώροι είναι ελάχιστοι και η ατμοσφαιρική ρύπανση καθιστά την περιοχή ως την πλέον επιβαρυμένη. Οι πολιτιστικές δραστηριότητες εξαρτώνται πλέον μόνο από τους πολιτιστικούς συλλόγους χωρίς καμιά επιπλέον δραστηριότητα του δήμου. Οι αθλητικοί χώροι παραμένουν οι ίδιοι που υπήρχαν και πριν 20 χρόνια όταν η περιοχή είχε τους μισούς κατοίκους.

Οι αυτονόητες υποχρεώσεις του δήμου έναντι των δημοτών, έχουν αναχθεί σε υπέρτατες προσωπικές εξυπηρετήσεις με σκοπό τον εγκλωβισμό των πολιτών σε πελατειακή σχέση με τον δήμο με αποτέλεσμα την υφαρπαγή ψήφων του.

Σε έναν δήμο που τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια ανακυκλώνονται οι ίδιοι άνθρωποι, η Συμμαχία πολιτών πρωτοπορεί και κάνει το αυτονόητο.

Προοδευτικοί πολίτες από διάφορες συλλογικότητες, συγκροτούμε ένα ενιαίο, φρέσκο και διαφορετικό ψηφοδέλτιο. Μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες καταλήγουμε σε έναν υποψήφιο δήμαρχο. Τον Δάσκαλο Νίκο Ζυγά.

Διεκδικούμε και θα πετύχουμε να έχουμε  περισσότερους ελεύθερους  χώρους, αξιοποίηση των στρατοπέδων,   περισσότερους χώρους άθλησης, καλύτερα σχολεία και πολιτιστικές δραστηριότητες  σε ένα καλύτερο περιβάλλον.

Βγαίνουμε στο προσκήνιο με νέους ανθρώπους  για να αλλάξουμε τον δήμο μας. Από δήμος της στασιμότητας, να γίνουμε δήμος της προόδου και της αξιοποίησης των ανθρώπων του. Αλλάζουμε σελίδα, είναι μονόδρομος…

*Ο Νικόλας Λεμπετλής είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου με την παράταξη <<Συμμαχία Πολιτών>>,  επιχειρηματίας εστίασης.